Ucraina va elibera deținuții cu experiență militară pentru a lupta în armată
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Președintele Zelenski a luat decizia de a înrola deținuții cu experiență de luptă. 

Conform informațiilor Kyiv Independent, președintele Zelenski a ordonat eliberarea deținuților care au experiență de luptă. Acesta a precizat că este o alegere morală dificilă, dar că este necesară pentru apărarea țării.

Președintele ucrainean a mai menționat că prizonierii vor lupta pe cele mai active fronturi. „Cheia acum este apărarea”, a mai spus Zelenski. 

Președintele a mai menționat că 4.500 de soldați ruși au fost uciși până acum.

Zelenski cere aderarea la Uniunea Europeană

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Uniunii Europene să acorde imediat aderarea Ucrainei.

„Solicităm Uniunii Europene aderarea imediată a Ucrainei printr-o nouă procedură specială”, a spus Volodimir Zelenski într-o filmare publicată pe contul său de Facebook.

"Scopul nostru este să fim împreună cu toți europenii și, cel mai important, să fim pe picior de egalitate. Sunt sigur că este corect. Sunt sigur că este posibil.", mai spune președintele Ucrainei.

Într-un interviu acordat pentru Euronews, Președintele Comisiei Europene a declarat că își dorește ca Ucraina să fie integrată în Uniunea Europeană, motivând cooperarea foarte strânsă dintre U.E. si Ucraina în ceea ce privește sectorul energetic. 

Deși a afirmat clar că din punctul ei de vedere Ucraina face parte din Europa, președintele Comisiei Europene nu a oferit nicio indicație precisă de timp pentru aderarea Ucrainei cerută de președintele Volodymyr Zelensky. Vezi AICI mai multe. 

O ucraineancă a murit în România

O ucraineancă de 84 de ani și-a pierdut viața la Galați, în căminul pentru refugiați unde era cazată. Cauza pronunțată a decesului este stopul cardio-respirator. 

Potrivit autorităților din Galați, femeia ar fi avut un istoric medical. Ucraineanca era cazată la cămin alături de alți membri ai familiei sale, cu toții ajungând pe 25 februarie în România. 

“Se afla într-un cămin din Galaţi, a decedat, cel mai probabil în urma unui stop cardio-respirator. Am intervenit cu echipajul SMURD, au încercat manevre de resuscitare şi au fost nevoiţi să declare decesul”, a precizat ministrul de Interne, Lucian Bode. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel