Data publicării:

Ucraina susține că Rusia se află în pragul unei a doua rebeliuni armate

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
O a doua rebeliune armată în Rusia „nu este prea îndepărtată în timp”, a avertizat principalul oficial de securitate al Ucrainei.

Rusia s-a confruntat cu o revoltă în iunie, când grupul mercenar Wagner a început un „marș asupra Moscovei” cerând demiterea liderilor militari ai Rusiei din funcțiile pe care le dețin, conform SkyNews.

A fost de scurtă durată și s-a încheiat cu o înțelegere negociată de președintele Alexander Lukașenko. În final, Evgheni Prigojin, șeful Wagner, a fost exilat în Belarus.

Iluzia de invincibilitate a lui Vladimir Putin a fost însă distrusă, iar el încă se confruntă cu jena și consecințele politice ale rebeliunii.

Oleksiy Danilov a spus că amenințarea unei a doua revolte umbrește acum voința Rusiei de a lansa o ofensivă asupra Kievului.

„Situația actuală a Kremlinului este de așa natură încât dorința nerealizată pentru o a doua ofensivă asupra Kievului va fi umbrită de nevoia urgentă de a ne pregăti pentru un al doilea marș asupra Moscovei”, a spus el.

„Acest eveniment nu este prea îndepărtat în timp. Pasta este stoarsă din tub - creșterea protestelor oamenilor nemulțumiți din Rusia nu poate fi reprimată", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel