Data actualizării:
Data publicării:

Ucraina susține că dronele rusești Shahed-136 au căzut azi noapte pe teritoriul României

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina susține că dronele Federației Ruse au căzut în România.

În noaptea de 4 septembrie, dronele kamikaze rusești Shahed-136 „au căzut și s-au detonat pe teritoriul României” în regiunea Odesa în zona portului Izmail. Acest lucru a fost declarat de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Oleg Nikolenko, conform Podrobnosti.

„Conform informațiilor Serviciului de Stat de Grăniceri al Ucrainei, în această seară, în timpul unui atac masiv al Rusiei în zona portului Izmail, dronele au căzut și s-au detonat pe teritoriul României.

Aceasta este încă o confirmare a faptului că teroarea rusă cu rachete reprezintă o amenințare uriașă nu numai pentru securitatea Ucrainei, ci și pentru securitatea țărilor vecine, inclusiv a statelor membre NATO.

„Facem apel la partenerii noștri să accelereze furnizarea Ucrainei de sisteme moderne suplimentare de apărare antirachetă și antiaeriană, precum și aviație de luptă, ceea ce va consolida protecția infrastructurii Ucrainei, precum și a țărilor vecine”, a scris Nikolenko. 

Federația Rusă a atacat în mai multe rânduri, în ultimele săptămâni, porturile ucrainene de la Dunăre, după ce anterior s-a retras din acordul privind tranzitul cerealelor ucrainene în Marea Neagră.

CITEȘTE ȘI        -        MApN, reacție după ce Ucraina a susținut că dronele Rusiei au căzut în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel