Ucraina, solicitare de ultimă oră către Rusia. Kremlinul are la dispoziție 48 de ore pentru a răspunde
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay, de Дмитрий Осипенко
Foto: Pixabay, de Дмитрий Осипенко
Ucraina a transmis o solicitare oficială Rusiei.

Ucraina a aplicat oficial mecanismul de reducere a pericolului, prevăzut în secțiunea Documentului de la Viena, a declarat ministrul ucrainean de externe Dmitri Kuleba, transmite Interfax.

„Ne-am adresat Federației Ruse cu o solicitare de a oferi explicații detaliate cu privire la activitățile militare din zonele adiacente teritoriului Ucrainei.”, a scris vineri Kuleba pe Twitter.

„Conform prevederilor Documentului de la Viena, Federația Rusă trebuie să furnizeze zonele exacte pentru desfășurarea activităților militare, să indice data finalizării acestora, precum și numele, subordonarea, numărul formațiunilor militare, dar și tipurile de arme și echipamentele militare implicate în acestea.”, a menționat ministrul ucrainean.

Kremlinul are la dispoziție 48 de ore pentru a răspunde

Potrivit lui Kuleba, Rusia are la dispoziție 48 de ore pentru a răspunde cererii.

„În caz de absență sau furnizare de informații insuficiente sau inadecvate, Ucraina se va adresa Federației Ruse și altor state părți la Documentul de la Viena pentru a convoca o întâlnire de urgență, la care Federația Rusă va trebui să ofere o explicație. Vom continua să folosim toate oportunitățile diplomatice pentru a asigura securitatea Ucrainei”, a subliniat șeful Ministerului de Externe.

Sullivan, consilierul lui Biden, anunță că Putin poate decide invazia ÎNAINTE de 20 februarie. Americanii, avertizați să părăsească Ucraina

Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al președintelui SUA, Joe Biden, a făcut declarații importante după discuțiile purtate inclusiv cu președintele Klaus Iohannis. 

Jake Sullivan a început conferința de presă prin a spune că SUA văd o amplificarea a forțelor Federației Ruse la granița cu Ucraina, inclusiv prin întărirea forțelor militare. ”O invazie poate începe oricând dacă Vladimir Putin decide asta. Vreau să fiu clar când spuns că poate începe în timpul Olimpiadei, dincolo de speculațiile cum că ar putea fi declanșată doar după Jocurile Olimpice”. 

Jake Sullivan a avertizat oficial, de la Casa Albă, că ”dacă Rusia va continua să amenințe, puterea sa va fi diminuată, printr-o reacție foarte determinată  a comunității transatlantice.” Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel