Ucraina simplifică procedurile de adopţie prin introducerea unui portal digital
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
O nouă „procedură simplificată" de adopţie a copiilor ucraineni a fost introdusă miercuri, potrivit Ministerului ucrainean al Politicii Sociale şi Ministerului pentru Transformare Digitală.

În Ucraina există 17.000 de copii care aşteaptă să fie adoptaţi, a declarat ministrul adjunct al Politicii Sociale din Ucraina, Kostiantyn Koshelenko, potrivit Sky News. „Cu toate acestea, există de câteva ori mai puţini potenţiali părinţi adoptivi. Unul dintre motive este că procedura de adopţie este foarte complicată.

O schimbăm pentru a implementa un proces digital rapid. Este nevoie de doar cinci minute pentru a depune o cerere pentru consultarea iniţială", a spus Koshelenko.

O solicitare iniţială poate fi depusă prin intermediul portalului începând de miercuri, iar cererile de adopţie vor fi disponibile online începând cu luna august, a adăugat Koshelenko.

Aproximativ 6.506 copii din orfelinate au fost strămutaţi din cauza conflictului actual, inclusiv 4.228 care au fost mutaţi în străinătate, potrivit unei declaraţii a Ministerului Politicii Sociale.

Aproximativ jumătate dintre orfelinatele din ţară au mutat copiii în străinătate sau în altă parte în Ucraina. Aproximativ 1.750 de familii adoptive au fost strămutate. Războiul a avut un impact devastator asupra copiilor din Ucraina.

Pe 1 iunie, biroul procurorului general al ţării a declarat că cel puţin 243 de copii au murit şi alţi 446 au fost răniţi în Ucraina de la începutul invaziei ruseşti, la 24 februarie. Potrivit UNICEF, trei milioane de copii ucraineni au nevoie de asistenţă umanitară în interiorul ţării.

Războiul a produs „consecinţe devastatoare pentru copii la o scară şi cu o viteză nemaiîntâlnite de la cel de-al Doilea Război Mondial", a precizat UNICEF.

Marele „furt de copii”: Decretul lui Putin prin care destramă și mai tare familiile ucrainenilor

Rusia ia tot ce prinde din Ucraina, după grâul din Donbass şi oţelul de la Mariupol, începe oficial şi marele „furt de copii”, după cum îl numeşte Kievul.

Vladimir Putin a cucerit deja zone mari din estul şi sudul ţării şi nu pierde timpul. Rusia confiscă din Ucraina ceea ce are mai de preţ. S-a vorbit despre transportul metalului la Rostov-pe-Don prin Marea Azov şi despre cele ale cerealelor.

Ieri, însă, liderul de la Kremlin şi-a pus semnătura pe decizie socotită istorică: un „ukaze” (decret) pentru a putea face rost de „pradă de război” din rândul naţiunii atacate.

Scopul este rusificarea prin forţă a orfanilor şi minorilor luaţi de la părinţii lor în Ucraina, obligarea acestora să depună un jurământ de adeziune şi loialitate faţă de regimul care le-a distrus familiile, oferirea de noi mame şi taţi aliniaţi cu armata care este devastatoare astăzi.

Intenţia legii lui Putin este de a face din micii ucraineni fără părinţi - mii dintre ei aflaţi în regiuni subordonate Moscovei - tineri ruşi care vor putea să se alăture armatei în viitor, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel