Data actualizării:
Data publicării:

Ucraina și Turcia, acord uriaș de liber schimb. Putin e spectator

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ministerul Economiei din Ucraina a anunțat, miercuri, că Ucraina și Turcia sunt pe punctul de a ratifica un acord de liber schimb "în viitorul apropiat", care va intra în vigoare la începutul anului 2024, scrie Reuters.

"Acordul de liber schimb va simplifica aspectele logistice, va promova dezvoltarea afacerilor ucrainene în condițiile de război și va deschide noi oportunități în Ucraina pentru partenerii noștri din Turcia", a declarat ministrul Economiei, Yulia Svyrydenko, conform comunicatului oficial.

Această înțelegere reprezintă o mișcare semnificativă în relațiile economice dintre cele două țări, oferind avantaje semnificative atât pentru Ucraina, cât și pentru Turcia. Simplificarea procesului logistic va contribui la eficientizarea schimburilor comerciale dintre cele două țări și va sprijini dezvoltarea și extinderea activităților economice în ciuda condițiilor de conflict.

"Acordul va deschide ușile către noi piețe și va stimula colaborarea între întreprinderile ucrainene și turcești, oferind oportunități considerabile pentru ambele țări în ceea ce privește comerțul și cooperarea economică", a adăugat Svyrydenko.

Se așteaptă ca acest acord de liber schimb să contribuie la consolidarea relațiilor economice bilaterale, consolidând cooperarea și colaborarea în domenii precum comerțul, investițiile și dezvoltarea afacerilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel