Data publicării:

Ucraina și Rusia au făcut schimb de prizonieri. Zelenski: Vom continua să lucrăm pentru a-i aduce înapoi pe toți oamenii noștri - VIDEO

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Captură de ecran / Foto: Video X Volodymyr Zelenskyy
Captură de ecran / Foto: Video X Volodymyr Zelenskyy
A avut loc un schimb de prizonieri între Ucraina și Rusia.

Ucraina și Rusia au făcut miercuri un schimb de sute de prizonieri de război, în primul schimb de acest fel din ultimele aproape cinci luni.

Rusia a eliberat 230 de prizonieri de război, printre care 213 soldați și sergenți, 11 ofițeri și șase civili, a declarat președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy pe rețelele de socializare. În schimb, Ucraina a eliberat 248 de militari ruși într-un acord negociat de Emiratele Arabe Unite, a declarat Ministerul Apărării de la Moscova.

”Am reușit să eliberăm peste 200 dintre oamenii noștri din captivitatea rusă. Războinici și - foarte important - civili”, a anunțat Zelenskyy.

Emiratele Arabe Unite au declarat că acesta a fost ”unul dintre cele mai mari schimburi de prizonieri între cele două părți încă de la începutul războiului” în februarie 2022.

Niciun schimb de aproape cinci luni

Kievul și Moscova au efectuat mai multe schimburi de prizonieri de când Rusia și-a lansat invazia la scară largă a Ucrainei, în urmă cu aproape doi ani, dar niciun schimb nu a mai fost anunțat de aproape cinci luni, Kievul acuzând Moscova că folosește prizonierii de război ca armă politică.

”A existat o pauză lungă în schimburi, dar nu a existat nicio pauză în negocierile privind schimburile. Profităm de fiecare oportunitate, încercăm fiecare format de mediere... Vom continua să lucrăm pentru a-i aduce înapoi pe toți oamenii noștri”, a declarat Zelenskyy în discursul său de anunțare a schimbului..

Dmytro Lubinets, comisarul pentru drepturile omului din parlamentul ucrainean, a declarat că acesta a fost cel de-al 49-lea schimb de prizonieri și că 2.828 de ucraineni au fost eliberați de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, conform POLITICO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel