Data actualizării:
Data publicării:

Ucraina se pregătește de impact. Zelenski, ordin de ACTUALIZARE a planurilor de apărare. Sunt vizate câteva ZONE-cheie

Autor: Ciprian Dumitrache | Categorie: Stiri
WhatsApp
Harta Ucrainei / Foto: un.org
Harta Ucrainei / Foto: un.org
Zelenski a ordonat șefilor administrațiilor regionale de stat să actualizeze planurile privind forțele de apărare teritoriale. Oficialii au două săptămâni la dispoziție.

Președintele Volodimir Zelenski le-a ordonat șefilor mai multor administrații regionale de stat să-și actualizeze de urgență planurile privind forțele de apărare teritoriale în următoarele două săptămâni, relatează Interfax-Ucraina.

Alături de zona capitalei Kiev, instrucțiunile președintelui vizează zone din regiuni situate în sud estul Ucrainei (Odesa și Mariupol), dar și regiune Rivne, aflată la frontiera cu Belarusul.

”Aș dori să fac un apel la șefii administrațiilor regionale de stat, precum și la șeful Administrației de Stat a orașului Kiev, ca să puteți face totul în două săptămâni, fără improvizații. Consultați-vă cu militarii noștri în conformitate cu legislația privind Rezistența Națională... Nu avem timp să căutăm ceva, să decidem, să discutăm treburi politice”, a spus președintele.

Este vorba despre regiunea Odesa, Mariupol, Rivne, Kiev și regiunea Kiev, care au mari deficiențe, potrivit comandantului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valery Zalujnîi. Zelenski a subliniat că modificările trebuie făcute cât mai rapid ”altfel, vor exista modificări de personal”.

Președintele s-a adresat, de asemenea, ministrului culturii Oleksandr Tkachenko cu privire la cooperarea sa cu șefii administrațiilor regionale de stat și măsurile privind aspectele componentei informaționale a apărării teritoriale.

”Este foarte important pentru noi ca politica de informare să fie aceeași, ca oamenii să înțeleagă exact: în ce stare se află pregătirea unei anumite zone, ca să nu ajungem să improvizăm. Prin urmare, dacă este posibil, pregătiți acest plan și conectați-vă cu autoritățile locale”, ma spune președintele.

Zelenski, în contact și cu șeful NATO

 

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a discutat cu președintele ucrainean despre creșterea amenințării militare a Rusiei la frontierele Ucrainei și a cerut Rusiei să detensioneze situația și să se angajeze în dialog.

"Am vorbit cu președintele ucrainean Zelenski despre creșterea puterii militare a Rusiei în și în jurul Ucrainei. NATO va continua să ofere sprijin politic și logistic partenerului nostru. Facem apel la Rusia să detensioneze și să continue dialogul pentru a găsi o soluție pașnică", a scris Stoltenberg pe Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel