Ucraina: Rusia afirmă că a obținut controlul asupra satului Bogdanivka, către Ceasiv Iar
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Rusia a revendicat duminică preluarea controlului asupra micii localităţi Bogdanivka, în estul Ucrainei, unde armata sa îşi accentuează presiunea în direcţia Ceasiv Iar.

"Unităţile Grupului de forţe Sud au eliberat complet localitatea Bogdanovka (denumirea rusă, n.red.) din Republica Populară Doneţk", a raportat Ministerul Apărării într-un comunicat emis duminică.

De asemenea, militarii ruși au respins două încercări de contraatac ale Brigăzii 93 mecanizate din armata ucraineană și au consolidat pozițiile lor în regiunea Ceasiv Iar, conform aceleiași surse.

Bogdanivka, o comunitate mică cu aproximativ 100 de oameni înainte de izbucnirea conflictului armat, este situată la mai puțin de 10 kilometri distanță de Ceasiv Iar, un oraș strategic care a devenit ținta forțelor ruse după ocuparea Bahmutului, situat mai la est, în primăvara anului 2023.

O situație "tensionată" în regiunea extinsă, unde trupele ruse beneficiază de "superioritate numerică"

Ceasiv Iar se află la mai puțin de 30 de kilometri sud-est de Kramatorsk, cel mai important oraș din regiunea Donețk aflat sub controlul Ucrainei. Kramatorsk este un centru feroviar și logistic vital pentru armata ucraineană.

În comunicatul său de dimineață, armata ucraineană nu a abordat explicit situația din Bogdanivka, însă oficialii săi au evidențiat deja o situație "tensionată" în regiunea extinsă, unde trupele ruse beneficiază de "superioritate numerică", conform declarațiilor ministrului ucrainean al apărării, Rustem Umerov.

Declarația din partea Moscovei vine la scurt timp după ce Camera Reprezentanților din Congresul american a aprobat un nou pachet de asistență militară și economică în valoare de aproape 61 de miliarde de dolari pentru Kiev, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel