Data publicării:

Ucraina raportează aproape 14.000 de copii răpiți și deportați de Rusia

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay
Consilierul prezidențial superior al Ucrainei pentru drepturile copilului și reabilitare a declarat marți că aproape 14.000 de copii au fost răpiți de trupele ruse și deportați în Rusia. Dintre aceștia, doar 125 au fost returnați în Ucraina, mulți fiind trimiși în familii noi din Rusia.

Consilierul prezidențial superior al Ucrainei pentru drepturile copilului, Daria Herasymchuk, a adăugat că trupele ruse au ucis 456 de copii și au rănit alți aproape 900 de când a început războiul de agresiune în urmă cu aproape un an, potrivit Newsweek.

”Am reușit să identificăm și să verificăm datele a cel puțin 13.899 de copii care au fost răpiți și deportați de armata rusă și, din păcate, putem spune că doar 125 (dintre ei) am reușit să ne întoarcem acasă”, a spus Herasymchuk.

Răpirile de copii în timpul războiului au fost o acuzație continuă. Până la 24 august, care a marcat cele șase luni ale războiului, cel puțin 7.000 de copii au fost răpiți și mutați în Rusia, potrivit declarațiilor ucrainene. 

2. Sursa http... (copiii-razboiului_98273100.jpg)

Sursa Foto: Children of War 

Guvernele locale din Rusia au declarat la acea vreme că ”noi copii așteaptă să-și întâlnească noile familii” și că rușilor li s-au oferit plăți unice pentru a îngriji acești copii, conform legii federale.

La punctul extrem de controversat al războiului din august anul trecut de la Mariupol, Rusia a susținut că pretențiile de răpire erau ”evacuări voluntare” ale copiilor care au fost trimiși de Rusia din Mariupol la Tyumen, Irkutsk, Kemerovo și Altay Krai.

”Peste 1.000 de bebeluși din Mariupol și-au găsit deja noi familii în Tyumen, Irkutsk, Kemerovo și Teritoriul Altai. Peste 300 de bebeluși sunt în întreținere temporară în instituții specializate din Teritoriul Krasnodar și așteaptă cu nerăbdare să-și cunoască noile familii ", a declarat un departament rus la acea vreme.

Bilanțul soldaților ruși uciși în Ucraina

Bilanțul soldaților ruși uciși Ucraina continuă să crească la 300-900 pe zi, potrivit Ministerului ucrainenan al Apărării, care actualizează numărul în fiecare zi. Numărul morților din Rusia a atins pragul sumbru de 100.000 înainte de Crăciun.

Ucraina estimează că au existat 116.950 de morți ruși de la începutul războiului în urmă cu aproape 11 luni. În mod normal, Rusia nu comentează public cu privire la numărul de pierderi, dar Ucraina își publică zilnic estimările privind pierderile rusești, de la soldați la uciși până la avioane și drone doborâte. De exemplu, Ucraina a raportat că a distrus 14 tancuri rusești în ziua precedentă, ridicând acest total la peste 9.200 de la începutul războiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel