Ucraina, pregătită să înceapă contraofensiva. Oleksi Danilov, secretarul Consiliului de Securitate şi Apărare de la Kiev: Se poate întâmpla mâine, poimâine sau peste o săptămână
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Ucraina este pregătită de contraofensiva împotriva Rusiei, anunţă Oleksi Danilov, secretarul Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională de la Kiev. 

Secretarul Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională de la Kiev, Oleksi Danilov, a declarat că Ucraina este pregătită să-şi lanseze contraofensiva pentru eliberarea teritoriilor de sub ocupaţia forţelor ruse şi a subliniat că "acest lucru se poate întâmpla mâine, poimâine sau peste o săptămână".

Într-un interviu pentru BBC, Danilov nu a menţionat o dată exactă pentru începerea contraofensivei, dar a subliniat că Ucraina "nu are dreptul să greşească" în privinţa acestei decizii, deoarece aceasta este o "ocazie istorică", pe care "nu o putem rata".

Potrivit oficialului, Forţele Armate ale Ucrainei vor lansa contraofensiva atunci când comandanţii vor calcula şi vor considera că "putem obţine cel mai bun rezultat în această etapă a războiului". Întrebat dacă Forţele Armate ale Ucrainei sunt pregătite pentru contraofensivă, Danilov a răspuns: "Suntem întotdeauna pregătiţi. Aşa cum am fost pregătiţi tot timpul să ne apărăm ţara. Iar aceasta nu este o chestiune de timp". "Aceasta (contraofensivă - n.r.) se poate întâmpla mâine, poimâine sau peste o săptămână. Ar fi ciudat dacă aş anunţa data începerii anumitor evenimente. Aşa ceva nu se poate... Ţara noastră are în afară o misiune cu o foarte mare responsabilitate. Şi înţelegem că nu avem dreptul să greşim" - a adăugat Oleksi Danilov.

"Nu avem zile libere în acest război"

De asemenea, secretarul a respins ideea că ofensiva ucraineană ar fi început deja, afirmând că "distrugerea centrelor de comandă ruseşti şi a echipamentului militar rusesc" era o sarcină a Forţelor Armate ale Ucrainei încă din 24 februarie 2022. "Nu avem zile libere în acest război" - a adăugat Danilov.

RBC aminteşte că, sâmbătă dimineaţă, comandantul-şef al Forţelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujni, a publicat pe Telegram un videoclip cu mesajul "A sosit timpul să recuperăm ceea ce este al nostru". Imaginile respective prezintă soldaţi ucraineni care se pregătesc de luptă şi rostesc o rugăciune. Finalul videoclipului conţine un apel prin care oamenii sunt chemaţi să se alăture Forţelor Armate ale Ucrainei.

În acest context, pe reţelel sociale, au apărut discuţii în care unii dintre internauţi sugerează că, prin publicarea videoclipului respectiv, şeful armatei ucrainene ar fi făcut aluzie la declanşarea marii contraofensive a Forţelor Armate ale Ucrainei, scrie Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel