Ucraina, Legea educației. Tudose intervine: ”Suntem în faza finală”
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Premierul Mihai Tudose a solicitat remedierea cât mai rapidă a situației românilor afectați de noua Lege a educației din Ucraina.

În ședința de guvern care a avut loc astăzi, ministrul Tudose i-a solicitat secretarului de stat la Educație, Gigel Paraschiv să explice ”public ce facem pentru Românii din Ucraina. Domnul ministru Liviu Pop e acolo. Încercăm să dezamorsăm situația. Înteleg că lucrați împreună cu doamna ministru Păstârnac”, a precizat premierul.

Andreea Păstârnac, ministru pentru Românii de Pretutindeni, precizează că Guvernul României este în faza finală pentru a oferi un pachet educațional românilor din Ucraina.

”Domnule premier, continuăm discuțiile împreună cu colegii de la Ministerul Educației și de la MAE. Suntem în faza, aproape finală, de a oferi un pachet educațional elevilor români din Ucraina. Sperăm ca dupa discuțiile de azi de la Kiev, pe care colegul nostru domnul ministru Pop le poartă, să venim cu o propunere concretă”, a declarat Andreea Păstârnac în cadrul ședinței de Guvern de azi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel