Urmărește emisiunea live
Ucraina: Învestirea în funcție a lui Lukaşenko NU înseamnă recunoașterea legitimității sale
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Alexander Lukaşenko
Alexander Lukaşenko
Ministrul ucrainean de Externe, Dimitri Kuleba, a declarat că învestirea în funcție a lui Lukașenko nu înseamnă recunoașterea legitimității sale. 

Inaugurarea lui Alexandr Lukașenko nu înseamnă recunoașterea sa ca șef legitim al Belarusului, a declarat ministrul ucrainean de externe Dmitri Kuleba, transmite  Interfax. 

"Ucraina nu a intervenit în niciun fel în afacerile interne ale Belarusului și va sprijini întotdeauna poporul belarus. Având în vedere evoluția campaniei electorale din Belarus și evenimentele ulterioare, învestirea de astăzi a lui Alexandr Lukașenko nu înseamnă recunoașterea sa ca șef legitim al statului belarus", a scris Kuleba pe Twitter.

Oficiali din SUA și Germania au declarat astăzi că nu recunosc legitimitatea lui Lukașenko în calitate de președinte al Belarusului.

"Alegerile din 9 august nu au fost nici libere, nici corecte. Rezultatele anunțate au fost falsificate și ilegitime. Statele Unite nu-l pot considera pe Alexandr Lukașenko drept conducător al Belarusului", a declarat Departamentul de Stat al SUA într-un comunicat.

"Faptul că această ceremonie a fost pregătită în secret și a avut loc fără participarea publicului demonstrează multe. Și după această ceremonie, domnul Lukașenko nu se poate baza pe legitimitatea democratică", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert.

De o lună și jumătate, protestele împotriva rezultatelor alegerilor prezidențiale, care au avut loc pe 9 august, se desfășoară în Belarus. Actualul șef de stat, Alexander Lukashenko, care deține acest post din 1994, a fost declarat câștigător. Opoziția nu a recunoscut rezultatele alegerilor anunțate de autorități și le consideră falsificate. Alexandr Lukașenko a fost învestit miercuri, 23 septembrie, într-un mod subit. Evenimentul nu a fost anunțat în prealabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel