Ucraina: Invazia Rusiei a intrat în faza cea mai activă
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Conform oficialilor ucraineni, invazia Federației Ruse în Ucraina a intrat în faza cea mai activă.

Campania militară a Rusiei în Ucraina a intrat în cea mai activă fază, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Motuzyanyk.

Forțele ruse încearcă să încercuiască trupele ucrainene în două orașe aflate în lungul râului Siversky Doneț din estul Ucrainei, - Severodonețk și Lysychansk.

Ucraina spune că forțele ruse nu au renunțat la încercările de a traversa râul, conform BBC.

Ucraina acuză Germania că a blocat livrarea vehiculelor blindate. Reacția cancelariei lui Scholz

Consiliul Federal de Securitate German a fost acuzat că a blocat livrarea a 100 de vehicule de luptă a infanteriei Marder către Ucraina pentru mai bine de o lună, potrivit rapoartelor din presa ucraineană.

Ziarul online Ukrayinska Pravda susține că atât vehiculele blindate, cât și tancurile Leopard 1, care au fost oferite Ucrainei de către compania din industria de apărare Rheinmetall, au fost blocate de birocrația consiliului de securitate german.

Vehiculele erau programate să fie livrate în Ucraina în mai multe etape, Rheinmetall solicitând șase săptămâni pentru a pregăti prima rundă. Cu toate acestea, ziarul ucrainean dezvăluie că cererea de export a Rheinmetall nu a fost depusă oficial Consiliului Federal de Securitate German înainte de 22 aprilie, unde încă nu a fost aprobată.

Guvernul german respinge afirmația

Purtătoarea de cuvânt a guvernului german, Christiana Hoffmann, a declarat luni că administrația lui Scholz nu „blochează furnizarea de arme grele către Ucraina”.

Ea a subliniat că „Germania trimite o mulțime de arme în Ucraina”, dar nu a menționat în mod special IFV-urile Marder sau tancurile Leopard.

Ucrainenii dau vina pe Germania încă de la începutul războiului pentru lipsa sa de entuziasm în a ajuta țara afectată de război și pentru răspunsul său limitat în furnizarea de muniții (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel