Ucraina intenționează să permită dubla cetățenie cu țările UE, dar nu și cu Rusia
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ucraina intenționează să permită dubla cetățenie cu țările UE, dar nu și cu Rusia  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Ucraina intenționează să permită dubla cetățenie cu țările UE, dar nu și cu Rusia / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Ucraina intenționează să permită cetățenilor săi să aibă dublă cetățenie cu țările din Uniunea Europeană.

Ucraina intenționează să adopte o politică liberală privind dubla cetățenie, dar cu restricții pentru oficiali de rang înalt. După cum a scris  „Adevărul european”, acest lucru a fost declarat de ministrul de externe Dmitro Kuleba la un briefing la Kiev.

"Lucrăm cu deputații asupra unor schimbări legislative. Există o singură excepție – e vorba  de statul  agresor, în ceea ce-l privește nu poate fi vorba de vreo dublă cetățenie. Planificăm să permitem dubla cetățenie cu țările UE, cu țările care ne sunt prietenoase și lista acestor țări va depinde de anumite criterii", a spus Kuleba.

El a explicat  că un astfel de pas va fi necesar pentru coeziunea a milioane de ucraineni din întreaga lume, iar Ucraina nu le va împiedica integrarea în societatea altor țări.

"Dar există un al doilea element: dacă aveți mai multe pașapoarte, aveți oare dreptul de a fi membru al parlamentului? Puteți fi ministru? Va exista o politică diferită și o serie de restricții pentru a preveni abuzurile. La asemenea posturi  persoana  trebuie să fie cetățean al unei singure  țări - al Ucrainei", - a adăugat ministrul, potrivit Bucpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel