Ucraina efectuează "lovituri coordonate" împotriva unei baze aeriene militare din interiorul Rusiei
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Ucraina a efectuat "lovituri coordonate" în cursul nopții împotriva unei baze aeriene militare din interiorul Rusiei, vizând avioane de luptă.    

Operațiunea, care a avut loc vineri dimineața devreme, a inclus atacuri împotriva avioanelor de vânătoare-bombardament rusești SU-34, care au fost folosite de armata rusă pentru a lovi forțele ucrainene, a declarat sursa militară a celor de la Sky News, vorbind sub protecția anonimatului.

"Aerodromul militar Morozovsk găzduiește avioane rapide, SU-34, care lansează lovituri asupra trupelor ucrainene de pe linia frontului", a declarat sursa.

"Această lovitură va împiedica capacitatea Rusiei de a efectua astfel de atacuri în viitor și va permite trupelor ucrainene să respingă forțele terestre rusești cu o amenințare redusă de atac aerian", a completat aceasta.

Nu a existat nicio confirmare oficială a atacurilor împotriva aerodromului, nici din partea Ucrainei, nici din partea Rusiei.

Însă Ministerul rus al Apărării a fost citat de presa locală, care a afirmat că apărarea aeriană rusă a doborât 53 de drone ucrainene în cursul nopții, majoritatea deasupra regiunii Rostov. Aici se află aerodromul Morozovsk.

Baza aeriană a fost punctul de plecare pentru bombardamentele rusești pe linia frontului de la începutul invaziei la scară largă în 2022.

Această unitate are trei escadrile de SU-34, care sunt folosite în mod regulat pentru a bombarda forțele ucrainene de pe linia frontului.

Ucraina ar câștiga războiul mai repede dacă ar avea permisiunea de a trage cu arme britanice și alte arme occidentale împotriva unor ținte aflate pe teritoriul Rusiei

De obicei, Ucraina nu comentează atacurile din interiorul Rusiei.

Dar la începutul acestei săptămâni, o dronă ucraineană a lovit marți a treia cea mai mare rafinărie de petrol din Rusia, la aproximativ 1.300 km de linia frontului, lovind o unitate care procesează aproximativ 155.000 de barili de țiței pe zi.

Astfel de atacuri au ca scop reducerea veniturilor din petrol ale Rusiei, a declarat sursa.

Șeful marinei ucrainene a declarat pentru Sky News la începutul acestui an că Ucraina ar câștiga războiul mai repede dacă ar avea permisiunea de a trage cu arme britanice și alte arme occidentale împotriva unor ținte aflate pe teritoriul Rusiei.

Viceamiralul Oleksiy Neizhpapa a declarat că evoluția întregului conflict ar fi fost foarte diferită dacă forțelor ucrainene li s-ar fi permis de la bun început să folosească muniții occidentale fără restricții.

Marea Britanie, SUA și alți aliați au fost de acord să înceapă să ofere Ucrainei rachete cu rază mai mare de acțiune abia anul trecut.

Forțele ucrainene le-au folosit pentru a lovi ținte în părțile ocupate de Rusia, dar nu în interiorul Rusiei, pe fondul temerilor legate de o escaladare, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel