Data publicării:

Ucraina continuă operațiunile pe malul stâng al Niprului. Un grup de infanterie rusesc a fost țintit de o dronă a ucrainenilor / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Forțele armate ale Ucrainei își consolidează pozițiile pe malul stâng al râului Nipru. Potrivit unor informații, militarii Kievului controlează deja o parte a satului Krynky și resping contraatacurile rușilor care încearcă să recupereze pozițiile pierdute.

Forțele armate ale Ucrainei au reușit să-și consolideze pozițiile pe malul stâng al râului Nipru, în satul Krynky, aflat la 30 de kilometri nord de Herson, potrivit imaginilor publicate pe map.ukrdailyupdate.com.

În actualizarea de pe 10 decembrie 2023, Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) precizează că forțele ucrainene au continuat operațiunile terestre pe malul de est (stânga) al Oblastului Herson. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene mențin poziții pe malul de est al râului Nipru și lovesc pozițiile rusești în zonă.

Milbloggeri ruși au susținut că luptele continuă în apropiere de Krynky (la 30 km nord-est de orașul Herson) și au remarcat un ritm ridicat susținut al operațiunilor ucrainene în zonă.

Un milblogger rus a susținut că forțele ucrainene au capturat noi poziții pe insula Velykyi Potemkin (la sud-vest de orașul Herson), deși ISW evaluează că forțele ucrainene controlează deja toată insula.

Un alt milblogger rus a distribuit filmări cu pretinse elemente ale Regimentului 28 de puști motorizate rus (Divizia 70 de puști motorizate, Armata a 18-a de arme combinate) lovind poziții ucrainene pe insulele de pe Nipru.

De asemenea, Ministerul Rusiei a postat imagini care pretind să arate elemente nespecificate ale aeropurtatelor rusești (VDV) care efectuează recunoașteri aeriene ale pozițiilor ucrainene de pe malul de vest (dreapta) al râului Nipru.

Într-o filmare apărută pe X, se observă cum un grup de infanterie al rușilor este lovit de o dronă ucrianeană în satul Krynky. De asemenea, alte clpuri apărute pe aceeași rețea de socializare prezintă mai multe blindate ale Rusiei care au fost distruse de forțele ucrainene în aceeași zonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel