Ucraina. Au avut loc mai multe atacuri cu rachete asupra regiunilor Zaporizhzhia și Dnipropetrovsk
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Rachetele rușilor au căzut peste regiunile Zaporizhzhia și Dnipropetrovsk.

Oficialii ucraineni au raportat atacuri cu rachete rusești asupra regiunii Dnipropetrovsk, situată în centrul-estul țării, și asupra regiunii Zaporizhzhia, situată în sud-estul țării, miercuri, provocând pagube importante în orașul Zaporizhzhia, scrie Mediafax. 

Armata rusă a lansat miercuri patru rachete de croazieră asupra Zaporizhziei, se arată într-o declarație a Consiliului Regional Zaporizhzhia. Una dintre rachete a fost doborâtă de apărarea antiaeriană a orașului, a adăugat acesta.

Primul bilanț arată un deces și trei răniți

Într-o actualizare, consiliul a adăugat că cel puțin o persoană a fost ucisă și alte trei au fost rănite și că 62 de clădiri au fost avariate în zonele rezidențiale ale orașului.

Într-o declarație separată miercuri, Valentyn Reznichenko, șeful administrației militare regionale din Dnipropetrovsk, a declarat că au existat alarme constante de raid aerian în timpul nopții.

"Inamicul a tras trei rachete spre Kryvyi Rih în această dimineață", a declarat Reznichenko. "O întreprindere industrială a fost lovită. Există distrugeri grave. Suntem în curs de clarificare a informațiilor privind victimele".

Comandantul rezistenței de la Azovstal refuza să se predea în urmă cu o săptămână

Bohdan Krotevici, în vârstă de 29 de ani, comandantul rezistenței de la Azovstal, refuza să se predea în urmă cu o săptămână. Krotevici a postat pe Twitter o fotografie cu el din uzină. Imaginea este însoțită de mesajul: Lupta continuă. 

”De câteva ori deja am fost sigur că voi muri, dar umorul m-a ajutat întotdeauna să îndur totul cu calm. Moartea va veni oricum. Când un războinic moare protejându-și tara, personal consider că este o moarte demnă”, declarase în urmă cu ceva timp Bohdan Krotevici într-un interviu pentru Wall Stree Journal.  

În 11 mai, o altă fotografie apăruse cu Bohdan Krotevici, alături de un cățel. Ulterior, câinele a fost ucis de o mină a rușilor, după cum a povestit militarul ucrainean, în vârstă de 29 de ani. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel