Data publicării:

Ucraina are destule grâne și rezerve de hrană pentru a supraviețui un an

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei
Ucraina nu va avea o producție agricolă suficientă pentru a exporta în 2022, a avertizat un oficial ucrainean, citat de Sky News.

Oleh Ustenko, consilierul președintelui Volodimir Zelenski, a avertizat asupra faptului că Ucraina ar putea să nu aibă producția agricolă necesară pentru a acoperi cotele de export din acest an.

Oleh Ustenko a spus că acesta va fi rezultatul, dacă în Ucraina campania de semănat este întreruptă de invazia rusă ajunsă în a 24-a zi.

Ucraina are destule grâne și rezerve de hrană pentru a supraviețui un an, dar, dacă războiul continuă, Ucraina nu va putea să exporte cereale în lume și vor fi probleme”, a spus acesta, conform sursei citate.

Ucraina este al cincilea cel mai mare exportator de grâu din lume.

Citește și / Stare de asediu în regiunea ucraineană Zaporojie: Nu ieșiți pe stradă!

Starea de asediu a fost impusă, sâmbătă, în regiunea ucraineană Zaporojie și va fi în vigoare până luni, au anunțat oficialități locale, citate de CNN.

Oleksandr Starukh, șeful consiliului regional din Zaporojie, a anunțat că starea de asediu intră în vigoare la ora locală 16.00 și se va încheia luni, la ora 6.00.

„Pentru siguranța dumneavoastră vă rugăm să nu ieșiți pe stradă sau în alte spații publice în acest interval, cu excepția celor care au permis de trecere și carduri de identitate”, a anunțat Starukh pe rețelele de socializare.

„Apărarea regiunii continuă”, a adăugat Oleksandr Starukh.

Citește și / Lavrov: Relația dintre Rusia și China va fi mai puternică

Relația dintre Rusia și China se va consolida ca urmare a situației politice actuale, potrivit ministrului rus de externe, Serghei Lavrov. 

„Într-un moment în care Occidentul subminează în mod flagrant toate bazele pe care se bazează sistemul internațional, desigur că noi, ca două mari puteri, trebuie să ne gândim cum să continuăm în această lume”, a declarat Serghei Lavrov, citat de agenția rusă de presă Interfax.

Într-o convorbire telefonică de vineri, președintele american Joe Biden l-a avertizat pe liderul chinez Xi Jinping cu privire la „implicațiile și consecințele” pentru China dacă Beijingul oferă sprijin Rusiei pentru război, a precizat Casa Albă, potrivit BBC.

Presa de stat chineză a relatat că Xi a descris războiul ca nefiind „în interesul nimănui”, dar nu i-a adus nicio critică președintelui Vladimir Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel