Ucraina ar urma să atace adânc în teritoriul rusesc ca răspuns la avansul Rusiei în Harkov
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Ministrul german al Afacerilor Externe, Annalena Baerbock, comentând despre ofensiva militară rusă în Oblastul Kharkiv, a afirmat că Ucraina trebuie să primească arme de rază lungă și medie de atac.

Tagesschau, citând-o pe Annalena Baerbock în cadrul unei întâlniri a miniștrilor de externe ai statelor membre ale Consiliului Europei la Strasbourg, spune că „situația actuală din Oblastul Harkov este extrem de dramatică”.

Ea a adăugat că Rusia atacă orașul din propriul său teritoriu, așa că este important să "se taie corespunzător rutele de aprovizionare pentru ruși."

Prin urmare, Ucraina are nevoie și de "arme capabile de acțiune distanțe lungi și medii", a subliniat ministrul german.

„Lucrăm și în această direcție cu alți parteneri,” a adăugat ea.

Christopher Cavoli, Comandant Suprem al Forțelor Aliate ale NATO pentru Europa, și Rob Bauer, Președintele Comitetului Militar al Alianței, consideră că rușii nu vor avea suficientă forță pentru a face o străpungere strategică în nordul Oblastului Harkov.


Serviciul de Informații al Apărării din Marea Britanie consideră puțin probabil ca Rusia să fi adunat suficientă putere de luptă pentru a captura Harkovul fără să aducă forțe suplimentare în oblast.


Statele Unite au anunțat un pachet suplimentar de ajutor militar în contextul ofensivei ruse din nordul Oblastului Harkov.

Serviciile de informații din Marea Britanie analizează de ce Rusia lansează un atac în regiunea oblastului Harkov

Serviciile de informații din Marea Britanie au analizat acțiunile ofensive ale armatei ruse și au explicat de ce Federația Rusă atacă oblastul Harkov.

Analistii remarcă că noua grupare nordică a forțelor de ocupație ruse a preluat controlul asupra mai multor sate din oblastul Harkov, iar luptele sunt în desfășurare în prezent pentru orașul de frontieră Vovchansk, care este aproape cu siguranță ținta cea mai apropiată a Rusiei.

„Deschizând un alt unghi de atac, Rusia încearcă să devieze resursele ucrainene de la alte părți ale frontului și să amenințe Harkovul, al doilea oraș ca mărime din Ucraina”, spun analiștii.

În același timp, analiștii britanici cred că este puțin probabil ca Rusia să fi adunat destulă putere de luptă pentru a captura orașul fără să atragă forțe suplimentare în acest oblast.

Departamentul de Stat al SUA a declarat anterior că forțele ruse vor încerca să înainteze în oblastul Harkov, dar partea americană nu se aștepta la nicio avansare majoră în acea zonă.

Secretarul de Stat Antony Blinken a exprimat încrederea că Ucraina este capabilă să mențină linia de contact în oblastul Harkov.

Ministrul de Externe al Marii Britanii, David Cameron, consideră că ofensiva rusă în oblastul Harkov este un moment „extrem de periculos”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel