Data actualizării:
Data publicării:

Ucraina ar fi recucerit 7 sate / Macron: Contraofensiva va dura câteva săptămâni, chiar luni

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Potrivit Kievului, Ucraina a reușit să elibereze în cursul weekend-ului ce tocmai a trecut 7 sate.

Potrivit autorităților de la Kiev, în cursul weekend-ului, Ucraina a reușit să recucerească șapte sate de la forțele ruse, în sudul și estul țării, scrie AFP, citat de Agerpres.

"Au fost eliberate şapte sate", a scris Hanna Maliar, adjunctă a ministrului ucrainean al apărării, pe Telegram. Aceasta s-a referit la 7 localități din regiunea Zaporojie, parțial controlată de ruși.

Satele eliberate sunt Lobkovo, Levadne şi Novodarivka, în apropiere de Zaporojia, şi satul Storojeve, din sudul regiunii Doneţk.

"Suprafaţa teritoriului revenit sub controlul nostru se ridică la 90 de kilometri pătraţi", a mai spus Hanna Maliar.

Ucrainenii ar fi avansat și în Bahmut

"Trupele ucrainene au înaintat 250 până la 700 de metri în direcţia Bahmut", potrivit Ministerului Apărării de la Kiev.

De cealaltă parte, Moscova susține că a respins atacurile ucrainenilor în Donețk, lângă Velika Novosilka, și în zona satului Levadne de lângă Zaporojia.

Niciunele dintre afirmații nu au putut fi verificate.

"Forţele ucrainene au făcut progrese verificate vizual în vestul provinciei Doneţk şi vestul +oblastului+ Zaporojia, pe care surse ruseşti le-au confirmat, dar au încercat să le minimizeze", a precizat ISW.

Macron: Contraofensiva va dura câteva săptămâni, chiar luni

 

Emmanuel Macron, președintele Franței, a confirmat că ucrainenii au început contraofensiva împotriva forțelor ruse și a spus că aceasta va dura "câteva săptămâni, chiar luni", conform Agerpres.


"Contraofensiva ucraineană a început în urmă cu câteva zile", a spus Emmanuel Macron la o întâlnire cu Olaf Scholz şi Andrzej Duda la Palatul Elysee.

"Intenţia este să se desfăşoare pe parcursul a câteva săptămâni, chiar câteva luni", a adăugat acesta.

"Ne dorim" ca această contraofensivă să aibă "un succes cât mai mare pentru ca apoi să declanşăm o fază de negocieri în bune condiţii", a mai spus președintele Franței.

"Am intensificat livrările de arme şi muniţie, vehicule blindate, de suport logistic. Vom continua conform calendarului pe care i l-am dat (preşedintelui Zelenski) în următoarele zile şi săptămâni", a mai amintit președintele francez.

"Războiul de agresiune purtat de Rusia este deja un eşec strategic şi geopolitic pentru agresor", a mai spus Macron privitor la războiul dus de Federația Rusă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel