Ucraina anunţă completarea chestionarului pentru aderarea la UE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Kievul a completat un chestionar ce va constitui un punct de plecare pentru ca Uniunea Europeană să decidă cu privire la aderarea Ucrainei, a declarat Ihor Jovkva, adjunctul şefului Oficiului preşedintelui Volodimir Zelenski, transmite Reuters.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a înmânat chestionarul preşedintelui Zelenski în timpul vizitei sale la Kiev din 8 aprilie, promiţând un start mai rapid în cazul eforturilor Ucrainei de a deveni un membru al UE în urma invaziei ruse.

'Astăzi pot spune că documentul a fost completat de partea ucraineană', a declarat Jovkva duminică seara pe postul public de televiziune. Comisia Europeană va trebui să emită o recomandare privind conformitatea Ucrainei cu criteriile necesare de aderare, a adăugat el.

'Ne aşteptăm ca recomandarea... să fie pozitivă, iar apoi mingea va fi în terenul statelor membre UE'. Jovkva a adăugat că Ucraina se aşteaptă să dobândească statutul de ţară candidată la aderarea la UE în luna iunie, în cadrul unei reuniuni programate a Consiliului European.

Consiliul European se va întruni în perioada 23-24 iunie, conform programului afişat pe site-ul său. 'În continuare, va trebui să începem discuţiile de aderare. Şi odată ce vom purta aceste discuţii, putem vorbi deja despre aderarea deplină a Ucrainei la UE', a declarat Jovkva, conform Agerpres.

Citește și - Cine este Dmitro Litvin, omul din spatele cuvintelor lui Volodimir Zelenski. I-a scris discursurile care au răsunat în toată lumea

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a remarcat prin discursurile perfect scrise, cu adresabilitate directă, în funcție de statul pentru care a vorbit. 

A vorbit pentru România despre Revoluția din 1989 și căderea lui Ceaușescu, în Parlamentul României. În Camera Comunelor din Marea Britanie, a avut un discurs aluzie la cel al lui Churchill în The Darkest Hour. Statelor Unite le-a amintit de Pearl Harbor și 11 septembrie. 

Discursurile sale au fost perfect scrise, de impact, răsunând în întreaga lume. Generalul (r) Alexandru Grumaz spunea, la DCNewsTV, că ”ne aflăm în fața unui sistem de mediatizare extrem de complicat pe care Ucraina l-a pus în funcțiune și trebuie să se înțeleagă că este un sistem imagologic absolut extraordinar. (...) Avem comentarii care se fac în lumea occidentală de către președintele Zelenski, care sunt perfect realizate pe specificul fiecărei țări. (...)  Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel