Ucraina anunță că a scufundat un submarin rusesc și a lovit un sistem aerian S-400
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Armata ucraineană a anunțat că a lovit un submarin rusesc pe care l-a scufundat lângă Sevastopol. 

Forțele armate ucrainene au anunțat sâmbătă că au reușit să scufunde un submarin rusesc și să avarieze un sistem antiaerian S-400 în Crimeea, relatează Reuters.

Submarinul Rostov pe Don a fost lovit și scufundat în portul Sevastopol, din Crimeea, care este ocupată ilegal de Rusia din 2014.

Atacul ucrainean a provocat daune semnificative vineri asupra a patru lansatoare ale sistemului de apărare antiaeriană S-400 Triumf.

Rusia, atacuri masive în ultima săptămână pe teritoriul ucrainean

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că, în ultima săptămână, Rusia a folosit peste 600 de bombe aeriene ghidate pentru a ataca Ucraina, conform Reuters.

"Aviația de luptă rusă trebuie distrusă oriunde s-ar afla, folosind toate mijloacele eficiente. De asemenea, este corect să lovim aerodromurile rusești. Avem nevoie de o soluție comună cu partenerii noștri - o soluție de securitate", a afirmat Zelenski într-o postare pe rețelele sociale.

Armata ucraineană a anunțat mai devreme sâmbătă că a atacat în timpul nopții aerodromul rus Morozovsk, lovind un depozit de muniții care conținea bombe aeriene ghidate, alături de alte echipamente. De asemenea, a fost raportat că au fost lovite mai multe depozite de combustibil și facilități de stocare a acestuia.

Atacurile asupra depozitelor de petrol și combustibil din regiunile Belgorod, Kursk și Rostov au provocat incendii la două rezervoare de petrol, conform sursei citate.

Ucraina a lansat drone spre Rusia

Rusia a anunțat sâmbătă că a doborât 76 de drone ucrainene în noaptea de vineri spre sâmbătă, care au vizat în special depozitele de petrol și au cauzat incendii, informează AFP.

Majoritatea acestor drone au fost "interceptate și distruse" în regiunea Rostov-pe-Don, unde se află sediul operațiunii ruse în Ucraina (36), regiunea Kursk (8) și Belgorod (10), la granița cu Ucraina, precum și în regiunea Orlov (17), a precizat Ministerul Apărării rus într-un comunicat de presă.

În regiunea Belgorod, un atac cu dronă a vizat un depozit de petrol din districtul Gubkin, declanșând un incendiu care a fost rapid controlat, conform guvernatorului regional Viaceslav Gladkov.

Un alt atac a lovit o mașină în satul Saltîkovo, rănindu-l pe șofer, a adăugat Gladkov pe Telegram.

În regiunea Rostov, la granița cu Ucraina, un atac cu șase drone a vizat un depozit de petrol în timpul nopții, provocând incendii la mai multe rezervoare de combustibil din districtul Kamenski, a declarat șeful administrației locale, Vladimir Savin.

Peste 90 de pompieri și 33 de vehicule au fost mobilizate pentru a controla incendiul, a menționat Savin pe Telegram.

Rusia anunță aproape zilnic că a distrus drone ucrainene lansate împotriva teritoriului său.

Kievul afirmă că aceste atacuri sunt un răspuns la bombardamentele rusești care afectează Ucraina de peste doi ani și că vizează în mod prioritar obiective militare și industriale.

Sâmbătă, armata ucraineană a comunicat că a doborât peste noapte 24 de drone rusești, în special în regiunile Herson, Odesa, Nikolaev, Poltava, Dnipropetrovsk și Kiev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel