Ucraina, alături de Moldova, după amenințările primite din partea Moscovei: "Acest lucru nu face decât să arate slăbiciunea Rusiei"
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Dmytro Kuleba
Sursa foto: Facebook Dmytro Kuleba
Ucraina este alături de Republica Moldova pe fondul amenințărilor venite din partea Moscovei.

"Suntem alături de poporul și guvernul Moldovei prietene pe fondul amenințărilor reînnoite venite de la Moscova. Tot ce i-a mai rămas Rusiei este să scuipe amenințări la adresa altor state, după decenii de politici eșuate bazate pe agresiune, coerciție și lipsă de respect. Acest lucru nu face decât să arate slăbiciunea Rusiei”, a scris Dmytro Kuleba pe Twitter, potrivit The Guardian.

Declarația vine după ce Kremlinul a anunțat vineri că speră ca relațiile dintre Ucraina și Republica Moldova cu Moscova să nu se deterioreze și mai mult după ce acestea au fost acceptate ca și candidați la aderarea în Uniunea Europeană, scrie Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că decizia blocului a fost „bineînțeles, o chestiune internă europeană”, a relatat Moscow Times. "Este foarte important pentru noi ca toate aceste procese să nu ne aducă mai multe probleme și mai multe probleme în relațiile țărilor menționate cu noi", a spus el.

Aderarea R. Moldova la UE. Medvedev vorbește de "crearea unei noi Românii Mari"

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, consideră posibilă nu intrarea directă a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, ci prin crearea "unei noi Românii Mari". 

"Republica Moldova s-a aşezat la coada lungă de la intrarea în UE, întinsă pe decenii. Drum bun! Doar că se vrea mai repede. De aceea mult mai de actualitate devine o altă modalitate de obţinere a calităţii de membru în UE: crearea unei noi Românii Mari", a scris politicianul astăzi pe reţeaua de socializare Telegram, răspunzând la întrebarea agenţiei Tass cât de repede va putea adera Republica Moldova la Uniunea Europeană, scrie Rador, citând tass.ru.

El a arătat că "politicienii români de multă vreme joacă hore politice în jurul Republicii Moldova". Medvedev a reamintit faptul că acum acest lucru se petrece în sensul direct al cuvântului.

"Deputaţii au încheiat prima şedinţă comună din istorie a parlamentelor Republicii Moldova şi României cu executarea unui dans în care s-au luat de mână. Arăta foarte amuzant", a remarcat Medvedev.

"Însă consecinţele pot fi ceva mai puţin comice", a conchis vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev.

Recrearea "României Mari"

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse a constatat că Occidentul încearcă pare-se legislativ să interzică Rusiei să considere poporul ucrainean ca fiind apropiat, provocând prin toate modalităţile aprofundarea coflictului, însă în ceea ce-i priveşte pe români şi moldoveni situaţia este alta. Oficialilor de la Bucureşti, întărâtaţi de 'integratorii' de la Bruxelles, nu le dă pace ideea recreării proiectului României Mari, îngropat de Armata Roşie în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei", a arătat Medvedev.

El a reamintit faptul că în ultima vreme ei "sporesc în mod deschis eforturile sub diferite forme pentru asimilarea "legală" a Republicii Moldova. În ceea ce priveşte Bucureştiul, este vorba nu chiar de unirea "popoarelor înfrăţite" într-o formaţiune asemănătoare unui stat. "Autorităţile române percep cu aroganţă regiunea dintre Nistru şi Prut ca pe "o provincie desprinsă temporar", a remarcat Medvedev.

După cum consideră acesta, nu este o surpriză neacceptarea categorică a mai mult de jumătate din societatea moldovească a alipirii impuse din afară. În Transnistria însă, a continuat Medvedev, majoritatea absolută a locuitorilor nu vor să vadă steagul României, asociat puternic cu durerea şi suferinţele din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel