Ucraina acuză Rusia de crime de război în regiunea Donbas
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ucraina acuză Rusia de crime de război în regiunea Donbas  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Ucraina acuză Rusia de crime de război în regiunea Donbas / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Ucraina acuză Rusia de crime de război în estul pro-separatist din Donbas și a trimis un mesaj informativ Tribunalului de la Haga.

Pentru comiterea crimelor de război de către forțele ruse de ocupație în estul pro-separatist, Ucraina a deschis un proces împotriva Kremlinului la Tribunalul de la Haga. Kievul a trimis un mesaj informativ Biroului procurorului Curții Penale Internaționale cu privire la încălcările dreptului umanitar internațional de către reprezentanții Federației Ruse și ale grupurilor armate ilegale controlate de aceștia în regiunea Donețk cu privire la evenimentele din Ilovaisk și aeroportul Donețk, comunică serviciul de presă al  Biroului procurorului general al Ucrainei, citată de publicația  www.ostro.org.

Procurorii departamentului pentru crime comise în condițiile conflictului armat au adunat fapte și dovezi, care confirmă crimele de război și rănirea militarilor ucraineni în timpul evenimentelor tragice de la Ilovaisk din 29 august 2014 și în timpul apărării aeroportului Donețk în perioada 19-21 ianuarie 2015.

”Procurorul general adjunct, Ghiunduz Mamedov a semnat și trimis la Biroul procurorului Curții Penale Internaționale un alt raport informativ cu privire la încălcările grave ale dreptului umanitar internațional de către reprezentanții Federației Ruse și ale grupurilor armate ilegale aflate sub controlul lor în regiunea Donețk", se specifică în comunicat, potrivit Bucpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel