Ucraina. Acțiuni ale forțelor speciale împotriva militanților proruși
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Guvernul de la Kiev a autorizat o operaţiune "antiteroristă" împotriva militanților proruși care ocupă sedii ale serviciilor de securitate la Slaviansk, în estul țării,  anunţă ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov.

Acțiunea de duminică vine în urma unei reuniuni de urgență convocate de președintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, după ce separatiști proruși au preluat controlul asupra clădirilor guvernamentale din Slaviansk, transmite Reuters.

Activiști proruși au declanșat o adevărată ofensivă sâmbătă în estul Ucrainei, preluând practic controlul unei localități și al sediului poliției din Donetsk și ocupând clădiri guvernamentale din Slaviansk. Separatiștii doresc anexarea regiunii Donetsk la Rusia sau măcar un referendum prin care să obțină o mai mare autonomie regională.

Ministrul de Interne Avakov le-a cerut civililor din Sloviansk "să părăsească centrul orașului, să nu stea în apropierea ferestrelor și să nu-și părăsească apartamentele", potrivit CNN.

Morți și răniți de ambele tabere la Slaviansk

"Operaţiunea antiteroristă lansată de forţele guvernamentale împotriva militanţilor proruşi s-a soldat cu morţi şi răniţi de ambele părţi", a declarat Avakov pe pagina sa de Facebook.

"Un agenţi al Serviciului ucrainean de securitate (SBU) a fost omorât, iar alţi cinci membri ai forţelor de ordine au fost răniţi", a precizat Avakov, citat de AFP.

"În rândul separatiştilor, există un număr necunoscut de victime", a adăugat ministrul.

O operaţiune "antiteroristă" a fost lansată în oraşul ucrainean Slaviansk, împotriva militanţilor proruşi care ocupă sedii ale serviciilor de securitate, a anunţat duminică dimineaţă ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov. "O operaţiune antiteroristă a început la Slaviansk", a scris, pe Facebook, Arsen Avakov. "La operaţiune participă unităţi ale forţelor speciale. Locuitorii sunt rugaţi să nu iasă din case şi să stea departe de ferestre", a adăugat ministrul de Interne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel