Ucraina a mai primit două obuziere Zuzana de la Slovacia
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 09 oct 2022, 17:35
WhatsApp
Sursă foto: Pxhere
Sursă foto: Pxhere
Ucraina a primit două noi arme, în baza unui contract care există pentru obuzierele Zuzana. 

 Ucraina a primit încă două obuziere Zuzana de la Slovacia, pentru a o ajuta să se apere de invazia rusă, transmite duminică DPA și Agerpres.    

Pentru a marca ziua sa de naştere, i-am livrat încă un cadou agresorului Putin, a glumit pe Twitter, duminică, ministrul slovac al apărării Jaroslav Nad. Liderul de la Kremlin a împlinit vineri vârsta de 70 de ani.   

Livrarea face parte dintr-un contract ce prevede furnizarea a opt obuziere Zuzana pentru Ucraina.   

Danemarca, Norvegia şi Germania intenţionează de asemenea să finanţeze în comun producţia a 16 obuziere blindate mobile în Slovacia, care vor fi livrate Kievului.    

Obuzierul Zuzana este singurul sistem de armament greu produs în Slovacia. El poate lansa toate tipurile de muniţie NATO cu calibru de 155 de milimetri.   

În 24 februarie acest an, Rusia a lansat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o operaţiune militară specială de denazificare a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.     

Statele Unite vor continua să livreze arme Ucrainei     

Casa Albă a anunţat că SUA vor continua să furnizeze arme Ucrainei şi că preşedintele rus Vladimir Putin a început războiul şi îl poate încheia dacă optează pentru acest lucru, potrivit Agerpres. „Nu avem nimic de adăugat la relatările despre explozia de pe pod (din Crimeea, peste strâmtoarea Kerci), a declarat consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Kirby, pentru postul de televiziune ABC.      

„Ceea ce vă pot spune este că dl. Putin a început acest război şi dl. Putin îl poate încheia astăzi, pur şi simplu prin mutarea trupelor sale în afara Ucrainei, a adăugat Kirby.   
    
În 24 februarie acest an, Rusia a lansat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o operaţiune militară specială de denazificare a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei. Citește mai multe AICI

Bogdan Chirieac, despre distrugerea Podului lui Vladimir Putin   

”Act de terorism a fost atât în cazul Dughina, cât și în cazul podului. Sigur, Rusia a organizat crime de război care sunt condamnate de toate legile internaționale și de istorie. Rușii au aruncat în aer multe infrastructuri critice din Ucraina.    

Din mare nefericire, sunt cu totul de acord cu avertismentele pe care le-a dat Joe Biden. Ajungem într-un punct fără întoarcere, punctul fără întoarcere fiind că pus cu spatele la zid, nebunul de la Kremlin ar putea folosi arma nucleară. Îmi este foarte teamă de lucrul acesta. Am auzit vorbindu-se despre Insula Șerpilor. Tot americanii ne-au spus și au dovedit că au super-informații și știu înaintea lui Putin ce se va întâmpla la Kremlin. Ei au indicat o lovitură demonstrativă asupra Insulei Șerpilor în Marea Neagră. Insula este pustie acum, nu au mai ocupat-o nici ucrainenii, nici rușii”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV.                         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?