Data publicării:

Ucraina a lovit ținte în St. Petersburg cu drone de producție internă

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Noaptea trecută, Ucraina a lovit ținte în orașul St. Petersburg din Rusia folosind o dronă de producție internă, care a parcurs 1,250 km (775 mile), conform declarațiilor unui ministru guvernamental ucrainean citat de agenția de știri Interfax-Ukraine, joi, transmite Reuters.

O sursă militară ucraineană a declarat anterior pentru Reuters că o terminale petrolieră din al doilea oraș ca mărime al Rusiei, situat la aproximativ 850 km (530 mile) de cea mai apropiată secțiune a frontierei ucrainene, a fost vizată ca parte a unei "noi etape de lucru în această regiune".

"Noaptea trecută am lovit ținta, iar această dronă a zburat exact 1,250 de kilometri", a declarat Oleksandr Kamyshin, ministrul industriei strategice care supraveghează producția de arme, citat în Davos.

Reuters nu a putut verifica independent afirmațiile. Un oficial numit de Rusia în sud-estul Ucrainei ocupate a declarat anterior că Ucraina a încercat și a eșuat să vizeze o terminală petrolieră din Marea Baltică cu o dronă în timpul nopții.

La aproape doi ani de la lansarea invaziei complete a Moscovei în Ucraina în februarie 2022, acest atac arată cum Kievul încearcă să răspundă, inclusiv la ținte adânc în interiorul Rusiei.

Kievul a încercat să dezvolte și să producă drone de atac cu rază lungă, pentru a reduce decalajul în capacitățile de atac cu Rusia, care efectuează în mod regulat bombardamente aeriene pe distanțe lungi în Ucraina cu rachete și drone.

Kievul a folosit drone și rachete pentru a lovi ținte în peninsula Crimeea de pe Marea Neagră, pe care Rusia a ocupat-o și anexat-o în 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel