Data publicării:

Ucraina a eliberat localitatea Andriivka de lângă Bahmut, anunță Kievul. Soldații nu confirmă încă recucerirea completă / Hărțile cu avansul forțelor ucrianene / foto

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Contraofensiva Ucrainei continuă atât în sud, cât și în est, unde forțele Kievului au eliberat satul Andriivka.

Forțele ucrainene au eliberat satul Andriivka din estul Ucrainei, potrivit ministrului adjunct al apărării Hanna Maliar citat de Sky News.

Într-o actualizare a situației de pe teren, Hanna Maliar a spus că „principalele bătălii” continuă în direcțiile Andriivka, Kurdyumivka și Klishchiivka.

„Avem vești bune acolo, Andriivka este a noastră”, a scris ea pe Telegram, adăugând: „Ne asigurăm pozițiile”.

Satul Andriivka se află în regiunea de est a Ucrainei Donețk, care este parțial ocupată de forțele ruse.

Este cel mai recent dintr-o listă tot mai mare de așezări și teritorii recucerite de armata Kievului în regiune, după începutul contraofensivei.

Ucraina a mai eliberat, de asemenea, localitățile Urozhaine, Neskuchne, Makarivka și Staromaiorske din Donețk de când și-a lansat contraofensiva la începutul verii.

Se pare, însă, că Brigada a 3-a de asalt neagă declarația ministrului adjunct al apărării al Ucrainei conform căreia Andriivka se află pe deplin sub controlul Ucrainei

Potrivit hărții actualizată în timp real pe Liveuamap, Andriivka se află la sud de orașul Bahmut, iar forțele ucrainene s-au aflat de mai multe luni în contraofensivă în acea zonă.Localitatea Klishchiivka, aflată la nord de Andriivka, este, de asemenea, pe punctul de a fi recucerită de Ucraina.

Pe frontul din regiunea Zaporojie, Ucraina continuă contraofensiva la sud de Robotyne și în zona localității Verbove, aflată pe cea de-a doua linie de fortificații a Rusiei. 

Potrivit hărții realizată de ISW, Ucraina a avut în ultimele zile un mic avans la sud de Robotyne.

CITEȘTE ȘI        -        Ucraina, atac masiv asupra flotei ruse de la Marea Neagră. Portul Sevastopol, în flăcări / Un submarin și o navă au fost grav avariate / video+foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel