Data publicării:

Ucraina a doborât majoritatea dronelor iraniene trimise de Rusia spre Kiev

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Rusia a atacat Ucraina cu 12 drone de fabricație iraniană, după o pauză de 20 de zile. Din fericire, nu au existat victime sau distrugeri.

Antiaeriana ucraineană a doborât opt drone kamikaze Shahed de fabricaţie iraniană din 12 lansate de Rusia în Ucraina, în special asupra Kievului în noaptea de joi spre vineri, într-un atac ce nu s-a soldat cu victime, au anunţat forţele aeriene ucrainene, citate de AFP.

„După o pauză lungă de 25 de zile, capitala ucraineană a cunoscut un nou atac aerian inamic”, a indicat pe Telegram şeful administraţiei militare a Kievului, Serghii Popko.

Opt drone au fost doborâte 'în timp ce se apropiau' de oraş, fără să facă victime sau să producă distrugeri, potrivit datelor preliminare, a precizat el.

În schimb, infrastructurile regiunii Poltava (centru) şi Vinniţa (centru-vest) au fost lovite, potrivit guvernatorilor respectivi.

Dronele au fost lansate din regiunea rusă Briansk, cu care Ucraina se învecinează în nord.

Aceste drone explozive se află în centrul atacurilor ruseşti lansate din toamna trecută împotriva infrastructurilor esenţiale ucrainene şi care au lăsat temporar milioane de ucraineni fără căldură, apă şi electricitate în timpul iernii, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel