Data publicării:

Ucraina a atacat cu drone o rafinărie a Lukoil din Rusia

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
O dronă lansată de Ucraina a declanșat un incendiu la o rafinărie deținută de Lukoil în Rusia, relatează Reuters. 

Un atac al Kievului a avut loc noaptea trecută. Drona lansată din Ucraina a declanșat un scurt incendiu la o rafinărie de petrol din regiunea Volgograd din sudul Rusiei, a declarat duminică guvernatorul regiunii.

„Incendiul a fost stins. Nu au fost victime”, a declarat guvernatorul Andrei Bocharov pe canalul de Telegram al administrației locale.

Canalul rus Telegram Baza, care este apropiat de serviciile de securitate, a postat fotografii cu flăcări care se ridică spre cerul întunecat deasupra a ceea ce părea o clădire industrială cu un coș de fum foarte înalt.

Reuters nu a putut verifica în mod independent informațiile. Nu a existat niciun comentariu imediat de la producătorul de petrol Lukoil LKOH.MM, care deține rafinăria, sau de la Kiev.

Atacurile cu drone asupra instalațiilor energetice din interiorul teritoriului Rusiei au devenit mai frecvente în ultimele luni. Oficialii de la Kiev spun că efectuează atacurile pentru a submina efortul de război al Rusiei și pentru a răspunde atacurilor Moscovei care lovește infrastructura energetică ucraineană. 

Ucraina a atacat și la Belgorod

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod, frontalieră cu Ucraina, a anunţat că o femeie a murit, alte 29 de persoane au fost rănite şi câteva sute de locuinţe au fost avariate de atacurile comise de forţele ucrainene în ultimele zile, transmite duminică Reuters.

Oraşul Belgorod şi regiunea Belgorod au fost bombardate masiv de forţele armate ucrainene, a scris guvernatorul Viaceslav Gladkov pe aplicaţia Telegram. El nu a precizat când a avut loc bombardamentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel