Data publicării:

Ucraina a atacat cu drone Energodar, orașul în care se află centrala nucleară Zaporojie

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Agerpres
Foto cu rol ilustrativ: Agerpres
Forțele ucrainene au vizat orașul Energodar de lângă centrala nucleară Zaporojie.

Ucraina a vizat cu drone, pentru a treia oară în ultima lună, Energodar, un oraș ocupat de ruși lângă centrala nucleară Zaporizhzhia, cu mai multe atacuri cu drone, potrivit CNN.

Orașul se află în apropierea centralei nucleare Zaporojie.

Serviciul de informații al apărării ucrainene a spus că o dronă a vizat un obiectiv reprezentat de un birou folosit de ocupanți ca birou de pașapoarte.

„În urma loviturii, un incendiu a izbucnit în cameră și mai multe echipaje de ambulanță au ajuns la clădire”, se arată în comunicat.

Aproape simultan, susține Defense Intelligence, a fost lovit și un centru de comunicații radio, situat la etajul tehnic al unei clădiri cu 14 etaje.

O altă dronă a vizat locurile de cazare folosite de ofițerii ruși.

Luni, un oficial desemnat de rusi la Zaporojie, Vladimir Rogov, a declarat că ucrainenii au lovit Energodar de patru ori.

„Două UAV-uri au lovit un bloc de locuințe - biroul de pașapoarte. Un altul a explodat cu doar câteva minute în urmă”, a spus el.

Alte canale locale au confirmat atacurile, spunând că au avut loc în cursul serii de luni. Ei au mai susținut că mai multe drone au fost eliminate cu succes.

CITEȘTE ȘI         -        Sondaj în Ucraina: Majoritatea cetățenilor îl consideră pe Zelenski „direct responsabil” pentru corupție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel