Ucigașul din Christchurch, radicalizat pe YOUTUBE. Concluzii bombă ale raportului
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Militantul australian pentru supremația albilor care a luat viața a 51 de persoane în două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, a fost radicalizat pe YouTube, se arată într-un raport de 792 de pagini al atacului din martie 2019.

„Ce a sărit în ochi a fost declarația făcută de terorist că «nu era un comentator frecvent pe site-urile de extremă dreapta și că YouTube a fost o sursă semnificativă de inspirație și informare»”, a transmis premierul neozeelandez, Jacinda Ardern, conform The Verge. „Pe această idee mă voi axa într-o discuție directă cu conducerea YouTube”.

Nu este prima oară când site-ul Google este pus în legătură cu radicalizarea și cu conținutul celor care cred în supremația albă. Au existat tot mai multe controverse legate de algoritmul YouTube care pare că împinge oamenii spre extremism de-a lungul timpului. Chiar dacă nu este o concluzie universală, unii cercetători spun că combinația dintre un model de business care recompensează conținutul controversat și un algoritm personalizat care ține utilizatorii pe site este o rețetă pentru radicalizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel