Uber - Taxify - Bolt, OUG în vigoare. ALDE contrazice guvernul: E nevoie de concurenţă!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Coaliţia de guvernare are păreri împărţite în ceea ce priveşte aplicaţiile de ride-sharing. Astfel, dacă social democraţii din Guvern au decis să reglementeze activitatea acestor platforme, în aşa fel încât le-ar putea diminua numărul de şoferi şi curse, cei de la ALDE susţin că e nevoie de concurenţă loială pe piaţă. 

"Noi credem că ridesharing-ul și taximetria nu trebuie să fie conflictuale sau să intre în conflict, ci să se completeze. Cu cât mai mare competiția între servicii, cu atât avantajul nu poate fi decât al cetățeanului. Prin urmare, Guvernul trebuie să găsească o formulă în care cele două să fie complementare într-o competiție corectă, din care să câștige în primul rând cetățeanul", au transmis cei de la ALDE pe pagina lor de Facebook. 

Garanţii cerute de la Uber - Taxifiy - Bolt 

"De la Uber şi ceilalţi așteptăm garanții că au șoferi atestați și că viața noastră este în siguranță în mâinile lor. De la taximetria clasică așteptăm să aibă același fel de răspuns rapid la observațiile noastre privitoare la șoferi, mașină, cursă, iar cei care nu rezistă la o relație bună cu clientul să fie obligați rapid să respecte regulile pe care singuri şi le-au fixat. Însă nici unii, nici alţii nu trebuie să uite că pe client, fie al taximetriei clasice, fie al UBER, îl interesează mai puțin ce scrie pe plăcuța de pe mașină şi îl interesează în primul rând siguranţa, confortul și respectul", au conchis reprezentanţii ALDE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel