Uber și Bolt, interzise în România de mâine. Ministrul Transporturilor reacționează
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Sondaj: UBER sau Taxi? Rezultatul este edificator
Sondaj: UBER sau Taxi? Rezultatul este edificator
Legea anti-Uber, pe care Guvernul României a adoptat-o la finalul lunii martie, va intra în vigoare joi, 16 mai. 

Începând de la această dată, șoferii înscriși pe platformele Uber și Bolt vor putea fi sancționați cu o amendă cuprinsă între 1.000 și 5.000 de lei, încă de la prima abatere constatată de către polițiști.

Guvernul României a adoptat așa-numita Lege Anti-Uber pe 29 martie. Mai precis, este vorba despre Ordonanța de Urgență pentru modificarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi. Schimbarea presupune eliminarea sintagmei „în mod repetat" din următoarea prevedere a actului normativ: Art. 55 (3), litera h - „Constituie contravenţie şi se amendează cu 1.000-5.000 de lei persoanele fizice sau juridice pentru efectuarea, în mod repetat, de transport public, contra cost, de persoane cu un autoturism sau de mărfuri cu un autovehicul".

Noua versiune a Legii Taximetriei permite amendarea șoferilor de Uber sau Bolt (fostul Taxify), fără a mai fi nevoie ca Poliția să demonstreze caracterul repetat al faptei. Este suficient ca respectivii conducători să fie surprinși o singură dată desfășurându-și activitatea fără autorizație, pentru a fi sancționați contravențional cu o amendă cuprinsă între 1.000 și 5.000 de lei.

Mai mult aceștia riscă și ridicarea plăcuțelor de înmatriculare pentru șase luni de zile.

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a declarat că: "Sub nicio formă nu s-a pus problema de așa ceva! Din contră, cred că atât eu, cât și vicepremierul Daniel Suciu am avut toată deschiderea față de cei care folosesc alte aplicații. Avem în lucru un proiect de OUG care va reglementa acest domeniu, la care au lucrat mai multe ministere și care va urma procedura consultării publice. Nu înțeleg de ce aruncă unii fake news de genul acesta, întrucât nici Ministerul Dezvoltării și nici Ministerul Transporturilor nu au adoptat vreodată un act care să elimine vreo aplicație de acest gen de pe piață. Noi ne dorim ca toate domeniile să fie reglementate și să combatem pirateria".

Vezi și: Sondaj: UBER sau Taxi? Rezultatul este edificator

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel