Uber, pierdere de 4,5 miliarde de dolari în 2017
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Uber anunţă o pierdere de 4,5 miliarde de dolari în 2017.

Serviciul de rezervări de automobile Uber Technologies a confirmat miercuri că anul trecut pierderi sale au crescut până la 4,5 miliarde dolari, de la 2,8 miliarde dolari în 2016, la o cifră de afaceri de 7,4 miliarde dolari, informează Bloomberg.

Cu toate acestea, Uber susţine că în ultimele trei luni ale anului trecut a reuşit să îşi reducă pierderile până la 1,1 miliarde dolari, de la 1,46 miliarde dolari în trimestrul al treilea, la o cifră de afaceri trimestrială de 2,2 miliarde dolari. Uber a trecut printr-o perioadă dificilă în 2017 în condiţiile în care fondatorul Travis Kalanick a fost nevoit să demisioneze din funcţia de director general în luna iunie pe fondul acuzaţiilor de comportament inadecvat la locul de muncă.

Kalanick a fost înlocuit de Dara Khosrowshahi, care anterior a condus agenţia de voiaj online Expedia. Fiind o companie privată, Uber nu este obligată să dea publicităţii rezultatele sale dar comunică în mod regulat anumite informaţii financiare. Dara Khosrowshahi vrea să pregătească firma pentru o listare la bursă undeva la începutul anului următor. Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii.

[citeste si]

Uber activează pe piaţa din România din februarie 2015, în Bucureşti, şi s-a extins în 2016 în oraşele Cluj, Braşov şi Timişoara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel