U Cluj - FCSB, rezultat surpriză în Superligă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Universitatea Cluj şi FCSB s-au înfruntat în ultimul meci al etapei a 16-a din Superligă. 

Universitatea Cluj a învins-o pe FCSB cu scorul de 2-1 (2-0), luni, pe teren propriu, în ultimul meci din etapa a 16-a a Superligii de fotbal.

Universitatea a punctat de două ori în prima repriză, prin senegalezul Mamadou Thiam (32), după o minge pierdută de Adrian Şut, şi prin Ioan Filip (40), după un balon respins greşit de francezul Malcom Edjouma.

Clujenii au avut şi o bară în prima repriză, prin Thiam (45+1).

FCSB nu a reuşit să îşi creeze nicio ocazie clară timp de o oră de joc, dar a făcut acest lucru după ce U a rămas în inferioritate numerică, după eliminarea mijlocaşului brazilian Romario Pires (57), pentru o intrare dură la Andrea Compagno.

Portarul gazdelor, Andrei Gorcea, a avut intervenţii providenţiale la mingile trimise de Compagno (62), Valentin Miculescu (71, 77) şi Octavian Popescu (89), dar nu a mai avut ce face la şutul lui Andrei Cordea (86), care a marcat singurul gol al vicecampioanei.

Universitatea mai putea înscrie în ultimul minut (90+4), dar Lorand Fulop a ratat incredibil de două ori singur cu portarul.

FCSB venea după patru victorii consecutive.

Universitatea pierduse precedentele două partide, cu Farul şi CFR Cluj, scrie Agerpres.

În tur, scorul a fost egal, 1-1.

FC Universitatea Cluj - FC FCSB 2-1 (2-0), Cluj Arena - Cluj-Napoca
Au marcat: Mamadou Thiam (32), Ioan Filip (40), respectiv Andrei Cordea (86).
Cartonaş roşu: Romario Pires (Universitatea, 57).
Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenţi: Vasile Marinescu (Bucureşti), Ovidiu Artene (Vaslui); al patrulea oficial: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova)
Arbitru video: Bogdan Dumitrache (Bucureşti); arbitru asistent video: Mihai Marius Marica (Bistriţa)
Observatori: Ioan Onicaş (Zalău) - CCA, Ştefan Popa (Bucureşti) - LPF

FCSB, criticată pentru calitatea jocului 

”Ce pot să zic? La ce am văzut în prima repriză... Sper să se schimbe ceva în a doua repriză. Sper pentru ei, pentru binele lor.

La cum au jucat în prima repriză... Nu tu posesie, a fost o lălăială. Slab”, a spus Gabi Balint, la Fotbal Club, de la Digi Sport.

Rapid a învins CFR Cluj, scor 2-1, duminică seara, în Giulești

Rapid Bucureşti a învins-o pe CFR Cluj cu scorul de 2-1 (1-0), duminică seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 16-a a Superligii de fotbal, prima a turului.

Rapid s-a impus din două penalty-uri, primul transformat de Cristian Săpunaru (36 - penalty), după un fault comis de portarul Simone Scuffet asupra lui Kevin Luckassen, iar al doilea fructificat de Marko Dugandzic (71 - penalty), acordat cu uşurinţă la un duel între fundaşul Andrei Burcă şi fostul atacant al CFR-ului.

Rapid a dominat

Rapid a fost echipa mai bună şi a mai avut şi alte ocazii de gol, Alexandru Ioniţă II ratând singur cu portarul Scuffet (45+4), în timp ce şutul estonianului Martin Kait (90+4) a fost respins în bară de Scuffet.

CFR a avut un gol marcat de Cephas Malele (11), dar anulat pentru ofsaid, dar şi o ocazie mare în min. 3, când lovitura de cap a lui Yuri Matias a fost respinsă din faţa porţii de Săpunaru.

CFR Cluj venea după şapte etape consecutive fără înfrângere (şase victorii, un egal) în campionat, dar şi după un eşec drastic în Europa Conference League, 0-3 cu Sivasspor.

Rapid, neînvinsă acasă în acest sezon, are două victorii şi două egaluri în ultimele patru etape.

În tur, CFR a câştigat cu 1-0.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel