U BT Cluj-Napoca s-a calificat în finala Ligii Naționale de baschet masculin, după trei victorii clare în fața FC Argeș Pitești
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: DC News
FOTO: DC News
U BT Cluj-Napoca își va apăra titlul de campioanp națională. Miercuri se decide cea de-a doua finalistă.

Echipa U BT Cluj-Napoca s-a calificat în finala Ligii Naționale de baschet masculin, după ce a învins formația FC Argeș Pitești, scor de 88-72 (44-37), marți seara, în deplasare, în cel de-al treilea meci al semifinalei.

Campioana en-titre a câștigat seria cu 3-0, după ce s-a impus și în primele două partide, de pe teren propriu, cu 91-71 și 101-74.

Emanuel Cățe, cu 17 puncte și 7 recuperări, Jarell Alexander Eddie, cu 13 p, 7 rec, Bryce Jones, cu 12 p, 8 pase decisive, Andrija Stipanovic, cu 12 p, 7 rec, 3 pd, și Mihai Marius Măciucă, 11 p, 5 rec, au fost cei mai buni de la oaspeți.

De la piteșteni s-au remarcat Nikola Jevtovic, 18 p, 11 rec, Corey Zyshonne Allen-Williams, 12 p, 6 pd, Christian Dion Jones, 11 p, 4 rec, și Naje Abdean Smith, 10 p, 7 rec.

În finală, ”U” o va înfrunta pe câștigătoarea celeilalte semifinale, în care vicecampioana CSM CSU Oradea are 2-0 la general cu CSO Voluntari, înaintea meciului de miercuri (19:00), de la Voluntari. Semifinalele se dispută după sistemul cel mai bun din cinci partide, scrie Agerpres.

Anul trecut, finala Ligii Naționale s-a disputat între U BT și CSM CSU Oradea, clujenii reușind o revenire de la 0-2, impunându-se cu scorul final de 4-2, meciul care a decis campioana disputându-se în fața propriilor suporteri.

”Acum șase ani n-aș fi zis că putem umple sala la un meci de campionat. Am reușit anul trecut în cupele europene, acum am avut un asemenea public și în Liga Națională. Este un mare pas înainte pentru baschetul clujean și românesc. Probabil că a fost cea mai grea finală pentru mine, ca antrenor”, a declarat, anul trecut, tehnicianul clujenilor, Mihai Silvășan, citat de site-ul oficial al clubului.

Citește și: Corona Brașov, noua campioană națională la volei masculin, după un sezon istoric. A atins câteva ”borne” importante pentru istoria voleiului românesc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel