Data publicării:

U-BT Cluj, la al doilea succes consecutiv în EuroCup. Victorie și pentru Oradea, în altă competiție europeană

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: Pexels @Markus Spiske
FOTO: Pexels @Markus Spiske

Campioana României la baschet masculin U-BT Cluj și vicecampioana, CSM CSU Oradea, au câștigat meciurile din competițiile europene.

U-BT Cluj-Napoca a obținut a doua sa victorie consecutivă în competiția masculină de baschet EuroCup, 81-73 (26-22, 18-14, 19-24, 18-13) cu echipa israeliană Hapoel Bank Yahav Ierusalim, miercuri seara, la Samokov (Bulgaria), în Grupa B.

”U” a reușit a doua sa victorie la rând în deplasare, revenindu-și după un debut nefericit de sezon în a doua competiție valorică de pe continent, cu trei înfrângeri.

Campioana României a dominat jocul din Bulgaria (Hapoel nu poate juca meciurile în Israel din cauza conflictului dintre Israel și Hamas), în ciuda unui recul în sfertul al treilea, adjudecat de echipa din Ierusalim cu 24-19. Scorul era egal, 67-67, cu șase minute înainte de final, dar clujenii au fost mai buni în ultimele minute și au câștigat la opt puncte.

Cubanezul Karel Guzman a fost cel mai bun din echipa antrenată de Mihai Silvășan, cu 20 de puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive, Kevin Hervey a contribuit cu 17 p, 4 rec, Zavier Simpson, 15 p, 3 rec, 5 pd, iar Adam Mokoka, 14 p, 9 rec, 3 pd.

De la Hapoel s-au remarcat Jared Harper, 19 p, Justin Smith, 10 p, 4 rec, și Khadeen Carrington, 11 p.

În celelalte meciuri de miercuri, Valencia Basket a dispus de Turk Telekom Ankara cu 101-87, în deplasare, iar Cedevita Olimpija Ljubljana a învins-o în deplasare pe Aris Midea Salonic cu 82-75.

Marți, 7Bet-Lietkabelis Panevezys a trecut de vicecampioana Cosea JL Bourg-en-Bresse cu 84-80, iar Umana Reyer Veneția a învins-o pe Veolia Towers Hamburg cu 80-68.

”U” va juca următorul meci acasă, pe 30 octombrie, cu Umana Reyer Veneția, iar până atunci va juca, în deplasare, cu Rapid București, în Liga Națională, pe 26 octombrie.

CSM CSU Oradea, a treia victorie la rând în FIBA Europe Cup

Finalistă în Liga Națională, CSM CSU Oradea a învins formația FC Argeș, cu scorul  de 78-74 (14-18, 24-24, 23-12, 17-20), miercuri, în Oradea Arena, într-un meci din Grupa E a competiției masculine de baschet FIBA Europe Cup.

Pentru echipa orădeană aceasta este a treia victorie consecutivă, în timp ce argeșenii au pierdut al doilea meci la rând.

Piteștenii au fost mai buni în primele zece minute, încheiate în avantaj (18-14), apoi gazdele au echilibrat disputa, având un sfert trei de excepție, care a făcut diferența (23-12), în cele din urmă.

Donatas Tarolis, cu 14 puncte, 13 recuperări, 5 pase decisive, a fost cel mai bun om al orădenilor. Kris Richard a reușit 16 puncte, Travante Williams 12 p, Brandon Brown, 15 p, 6 pd.

Corey Allen-Williams a fost MVP-ul partidei, cu 24 p, 5 pd pentru oaspeți, Christian Jones, 11 p, 6 rec, Radovan Djokovic, 10 p, 4 rec, 3 pd.

În celălalt meci al grupei, echipa poloneză PGE Spojnia Stargard a învins formația estoniană BC Parnu Sadam cu 89-72, în deplasare.

CSM CSU Oradea ocupă primul loc, cu 6 puncte, urmată de PGE Spojnia Stargard, 5 puncte, Fotbal Club Argeș, 4 puncte, BC Parnu Sadam, 3 puncte.

Pe 30 octombrie, ambele echipe românești vor evolua în deplasare, FC Argeș în Estonia, cu BC Parnu Sadam, iar CSM CSU Oradea în Polonia, cu PGE Spojnia Stargard.

În faza a doua a competiției se vor califica echipele care vor câștiga cele zece grupe, plus cele mai bune șase formații de pe locul secund, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel