Data actualizării:
Data publicării:

Tzancă Uraganu, viral pe Tik Tok. Care-i faza cu matematica predată / video

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Tzancă Uraganu
Tzancă Uraganu
Pro TV a scris că Tzancă Uraganu s-a apucat să predea matematică pe Tik Tok.

„Tzancă Uraganu a început o nouă activitate pe rețelele de socializare: predă matematică. Videoclipurile cu el în care explică diverse noțiuni ce țin de științele exacte au făcut înconjurul internetului, în doar câteva ore.

Zilele trecute, pe rețelele de socializare s-au viralizat mai multe videoclipuri în care Tzancă Uraganu predă matematică. Oamenilor nu le-a venit să creadă că Andrei Velcu, pe numele său real, cunoaște noțiuni ce țin de științele exacte și chiar le explică, pe înțelesul tuturor”, scrie Pro TV.ro.

De fapt... sunt doar niște clipuri făcute cu inteligența artificială, nicidecum Tzancă Uraganu nu s-a apucat de predat matemtică. Dacă vă uitați pe acele clipuri, se vede că vocea nu se suprapune cu felul în care „deschide” gura, fiind vorba despre o voce suprapusă peste clipul cu Tzancă Uraganu. Desigur, rezultatul este uimitor și pare real.

Videoclipurile cu sunete false suprapuse care par reale sunt adesea cunoscute sub termenul de „deepfake". Deepfake-urile sunt rezultatul utilizării tehnologiei de învățare automată, în special a rețelelor neuronale profunde, pentru a crea sau manipula conținut video, audio și imagine. Acestea sunt utilizate pentru a manipula și a genera conținut multimedia care pare autentic, deși poate fi complet fabricat.

Deși tehnologia deepfake poate fi utilizată în moduri creative și pozitive, există și riscul utilizării sale pentru crearea de conținut fals și manipulare în scopuri negative, cum ar fi dezinformarea, șantajul sau compromiterea imaginii publice a unei persoane. De aceea, există o preocupare semnificativă cu privire la potențialele consecințe negative ale utilizării abuzive a acestei tehnologii.

VEZI ȘI: Manipulare în numele lui Klaus Iohannis și alții. Una dintre cele mai periculoase arme folosite pentru a câștiga voturi / video - https://www.dcnews.ro/manipulare-cu-presedintele-klaus-iohannis-si-altii-una-dintre-cele-mai-periculoase-arme-folosite-pentru-a-castiga-voturi-video_930518.html#google_vignette

Ca răspuns la această problemă, oamenii de știință și cercetătorii au lucrat la dezvoltarea de tehnologii de detectare a deepfake-urilor, pentru a ajuta la identificarea conținutului manipulat și la limitarea propagării acestuia. În același timp, sunt în dezvoltare și alte metode de securitate pentru a proteja împotriva utilizării neautorizate a tehnologiei deepfake și pentru a preveni utilizarea ei în scopuri negative.

@bacalaureatmate.ro Răspunde lui @horea.dobai Domn profesor Tzanca. Lecția 2: Teorema Bisectoarei. Pentru meditații periculoase la matematică lăsați mesaj pe instagram. #tzanca #matematica #romania #scoala #aivoice ♬ sunet original - BacalaureatMate.ro

@bacalaureatmate.ro Răspunde lui @David1001 Domn profesor Tzanca. Lecția 3: Intervale. Pentru meditații periculoase la matematică lăsați mesaj pe instagram. #tzanca #matematica #romania #intervale #scoala #aivoice #pamflet ♬ sunet original - BacalaureatMate.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel