Twitter şi TikTok, blocate în Turcia după cutremure
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la greenwish _, Pexels
Fotografie de la greenwish _, Pexels
Autorităţile din Turcia au restricţionat accesul la Twitter şi la Tik Tok după cutremurele care au lovit ţara luni, 6 februarie. 

În Turcia a fost restricţionat accesul la reţeaua de socializare Twitter (blocat în Federaţia Rusă, la solicitarea Roskomnadzor), anunţă organizaţia NetBlocks, care monitorizează activitatea internetului şi a reţelelor sociale. Totodată, într-un raport al organizaţiei se specifică faptul că reţeaua de socializare a fost blocată, după ce oamenii au început să o folosească pentru a transmite informaţii despre victimele recentului cutremur. În plus, se menţionează că au existat unele probleme în funcţionarea TikTok, scrie portalul Diken.

Pe reţeaua de socializare au apărut o mulţime de videoclipuri despre consecinţele cutremurului şi incapacitatea autorităţilor de a acorda asistenţă populaţiei. Blocarea Twitter în Turcia a fost comentată de omul de afaceri american, proprietarul reţelei de socializare Elon Musk.

Ţinem legătură pentru a înţelege mai multe, a scris el, într-un răspuns dat la postarea unuia dintre utilizatori, care a declarat că oamenii de sub dărâmături transmiteau locaţia pe reţeaua de socializare.

Reamintim că pe 6 februarie au avut loc două cutremure devastatoare în sud-estul Turciei, la ora locală 4:17, magnitudinea a fost de 7,7 grade, iar la ora 13:24 - un alt seism de 7,6 grade pe scara Richter. Acestea au devenit cele mai de proporţii seisme din ultimii aproape o sută de ani - dpă cel din 1939, a declarat preşedintele turc Tayyip Recep Erdogan. Potrivit unor date actualizate, peste 15.800 de persoane au fost confirmate decedate în Turcia şi în nordul Siriei, iar alte peste 62.194 de persoane au fost rănite în Turcia. Sub dărâmături continuă să fie găsite persoane în viaţă, scrie Rador. 

Sat aflat la graniţa dintre Turcia şi Siria, inundat după cutremur

Majoritatea locuitorilor din satul Tloul situat în nord-vestul Siriei au părăsit joi zona inundată după ce un baraj de pământ s-a prăbuşit în urma seismului care a zguduit regiunea, a constatat un corespondent al AFP.

În acest sat situat în nordul provinciei Idlib, lângă graniţa cu Turcia, apa acoperea parţial casele şi trunchiurile pomilor fructiferi, în timp ce lanurile de grâu şi fasole erau total scufundate.

Străzile din sat au fost de asemenea inundate după prăbuşirea barajului de pământ situat pe un afluent al râului Oronte.

Zeci de familii au părăsit satul, majoritatea refugiindu-se într-o localitate învecinată.

"Situaţia noastră este dramatică. Uitaţi-vă la apa care ne înconjoară", a spus Louan Hussein Hamadé, unul dintre puţinii locuitori care au rămas în sat.

"Barajul de pământ s-a prăbuşit după cutremur", a adăugat el. "Toată lumea a plecat, cu excepţia câtorva tineri".

Seismul care a devastat luni regiuni din Siria şi Turcia a ucis peste 17.000 de persoane, dintre care peste 3.200 în Siria, potrivit unui bilanţ provizoriu.

Căutarea supravieţuitorilor sub dărâmături continuă în Siria şi în ţara vecină, Turcia, însă şansele celor prinşi sub dărâmături scad de la o oră la alta, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel