TVA la alimente ar putea ajunge la 9% din 2013
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tva
tva

TVA la alimentele de bază ar putea fi redus la 9%. În acest sens, Guvernul a decis să ceară CE realocarea a 200 milioane euro către programe de infrastructură rurală şi să anuleze proiecte nebancabile de sute de milioane euro din 2008-2010, pentru care beneficiarii nu au efectuat nicio plată în ultimii ani, fondurile urmând să alocate pentru noi proiecte agricole.

Totodată, Guvernul a decis ca în proiectul de buget pentru anul viitor să fie inclusă o taxă pe valoarea adăugată de 9% pentru produsele agro-alimentare de bază, iar pentru perioada imediat următoare să fie înfiinţat, în parteneriat cu băncile, un fond de creditare din alocaţiile de dezvoltare rurală, astfel încât să fie posibile accelerarea fondurilor UE şi evitarea dezangajării a peste un miliard de euro la sfârşitul programului de dezvoltare rurală finanţat de UE.

 S-a decis ca TVA să fie redus de la 24% la 9% pentru produsele agro-alimentare de bază începând cu anul 2013, o măsură aplicată şi în alte state membre UE, precum Belgia şi Germania, şi care este menită să asigure pe lângă protecţia socială necesară şi o creştere a ratei colectării la bugetul de stat. În acelaşi timp, în urma unei analize s-a constatat că sunt sute de milioane de euro blocate în proiecte contractate în 2008-2010, la care beneficiarii nu au efectuat nicio plată în ultimii 2-3 ani, fiind proiecte nebancabile. Guvernul a decis să le anuleze, iar fondurile să fie disponibilizate pentru noi proiecte", au arătat surse guvernamentale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel