Ţuţuianu, la Academia Tehnică Militară: Avem o nouă generaţie de specialişti
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a participat vineri la festivităţile de absolvire a promoţiei 2017 "Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz - 100" de la Academia Tehnică Militară din Bucureşti şi Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre ''Basarab I'' din Piteşti. 

Potrivit unui comunicat al MApN, ministrul Ţuţuianu a subliniat, la Academia Tehnică Militară din Bucureşti, oportunităţile de care vor beneficia tinerii ingineri militari prin accesarea funcţiilor din Armata României, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Protecţie şi Pază, precum şi din Administraţia Naţionale a Penitenciarelor. 

Avem în faţă o nouă generaţie de specialişti înalt calificaţi în domeniul ştiinţelor inginereşti care, am certitudinea, vor aduce o contribuţie semnificativă la securizarea viitorului ţării noastre, valorificând, prin cunoştinţele şi experienţa dobândită pe băncile Academiei Tehnice Militare, oportunităţile pe care le vor accesa de pe funcţiile ce-i aşteaptă în structura Armatei României, a Serviciului Român de Informaţii, a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, a Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Protecţie şi Pază, precum şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, a afirmat Adrian Ţuţuianu, la festivitate, unde a fost însoţit de secretarul de stat Florin Lazăr Vlădică şi generalul Nicolae Ciucă, şeful statului Major General (SMG). 

Ministrul a felicitat personalul Academiei pentru inaugurarea Centrului de excelenţă pentru tehnologii avansate de securitate cibernetică.

"Pe viitor, unul dintre obiectivele pe care le vom avea în vedere va fi elaborarea unui proiect care să ţină cont de cifra de şcolarizare în continuă creştere, prin identificarea şi construirea unor noi spaţii de cazare a studenţilor militari, a subliniat Ţuţuianu, citat în comunicat. 

Prezent şi la ceremonia de la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre de la Piteşti, ministrul Ţuţuianu a afirmat că absolvenţii promoţiei 2017 se pot mândri că au finalizat cursurile unei şcoli cu un renume solid în învăţământul românesc, având în vedere "valoarea şi forţa profesională a noilor generaţii de luptători ai Forţelor Terestre Române". 

V-aţi pregătit să faceţi faţă rigorilor vieţii de militar şi să câştigaţi viitoarele bătălii pentru România. Ştiu că aveţi în Forţele Terestre o deviză: 'Instruieşte-te aşa cum vei lupta', de aceea, pregătirea dumneavoastră aici a fost una destul de dură, foarte apropiată de condiţiile câmpului de luptă, le-a spus Adrian Ţuţuianu tinerilor absolvenţi. 

Vineri, au avut loc festivităţi de înaintare în primul grad de ofiţer, maistru militar sau subofiţer şi de absolvire a promoţiei 2017 "Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz - 100" în toate instituţiile militare de învăţământ superior şi şcolile de maiştri militari şi subofiţeri ale categoriilor de forţe, la care au participat oficialităţi civile şi militare din conducerea ministerului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel