Turul Franţei în pandemie. Cum se va desfăşura turneul în 2020
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Oficialii francezi au oferit informaţii despre modul în care s-ar putea desfăşura Turul Franţei anul acesta.

Este posibil ca Turul Franţei să se organizeze astfel încât numărul de spectatori să fie unul limitat, respectând deciziile cu privire la interzicerea adunării a peste 5.000 de oameni înainte de luna septembrie, în cazul în care competiţia va începe la final de august, scrie Reuters, care citează un purtător de cuvânt al ministerului Sporturilor.

Premierul Edouard Philippe a declarat marţi că adunările cu mai mult de 5.000 de persoane nu vor fi permise înainte de luna septembrie. Premierul nu s-a referit în mod special la Turul Franţei, competiţie care ar trebui să aibă loc în perioada 29 august - 20 septembrie, deşi iniţial era programată să înceapă pe 27 iunie.

Ce a declarat premierul francez



Este prematur să spunem (dacă Turul Franţei va fi afectat), dar deocamdată acest lucru nu implică amânare sau anulare. Însă trebuie luat în discuţie numărul de spectatori care pot asista, a declarat purtătorul de cuvânt.

"Sezonul 2019-2020 în sporturile profesioniste, mai ales cel de fotbal, nu va putea fi reluat", a anunţat marţi premierul francez Edouard Philippe, într-un discurs la Adunarea Naţională, dând o lovitură diferitelor campionate întrerupte la mijlocul lui martie din cauza pandemiei de coronavirus.

"Pentru a oferi vizibilitate organizatorilor de evenimente, vreau să precizez că marile manifestaţii sportive (...), toate evenimentele ce reunesc peste 5.000 de participanţi şi fac astfel obiectul unei declaraţii la prefectură şi trebuie astfel organizate cu mult timp înainte, nu se vor putea desfăşura înainte de luna septembrie", a declarat Philippe în faţa deputaţilor, citează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel