Turul Franţei, cu plecare de la Bucureşti. Ministrul Eduard Novak, anunţ
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 24 ian 2022, 22:37
WhatsApp
Facebook Eduard Novak
Facebook Eduard Novak
Ministrul Sporturilor, Eduard Novak, a anunţat că a discutat cu directorul general al Tour de France pentru ca celebra competiţie de ciclism să înceapă de la Bucureşti, de la Arcul de Triumf. 

"Am avut astăzi o întâlnire cu Christian Prudhomme, directorul general al Tour de France, pentru a discuta despre posibilitatea organizării Marii Bucle cu plecare de la București.

Acest lucru ar fi ca o punte peste timp, un fapt istoric ce ar marca legătura specială dintre cele două țări, importantă atât pentru noi, cât și pentru Franța: de la micul Paris, la marele Paris. De la Arcul de Triumf din București, la Arcul de Triumf din capitala Franței.

Tour de France este cel care, în august 1910, a inspirat organizarea Circuitului Munteniei, o competiție ciclistă pe etape, precursoarea Turului României, numit, din acest motiv, și Mica Buclă", a scris Eduard Novak pe Facebook.

În 2021, o femeie a provocat un accident în lanţ în Turul Franţei 

O mare căzătură colectivă s-a produs cu aproximativ 45 de km înainte de linia de sosire a primei etape a Turului ciclist al Franţei din 2021, pe şoseaua Landerneau, informează AFP, scrie Agerpres. 

Un ciclist al echipei Jumbo, germanul Tony Martin, plasat în primele rânduri ale plutonului, a lovit pancarta unei spectatoare aflată pe şosea. El a antrenat în cădere numeroşi rutieri, generându-se o imensă confuzie, cu ciclişti la pământ şi alţii depanaţi.

Germanul Jasha Sutterlin (DSM) a fost constrâns să abandoneze din cauza accidentului, survenit la km 152 al etapei lungi de 197,8 km.

Prima parte a plutonului a decis apoi să aştepte ca grosul grupului să se reformeze, cu cicliştii prinşi în căzătură.

Campionul Italiei, Sonny Colbrelli, şi campionul Belgiei, Wout van Aert, au fost printre rutierii întârziaţi.

Ediţia 2021 a Turului Franţei s-a desfăşurat fără patru ciclişti care au urcat pe podium, columbianul Egan Bernal, olandezul Tom Dumoulin, francezii Thibaut Pinot şi Romain Bardet, transmite agenţia AFP, mai scrie Agerpres. 

Bernal, campionul din 2019 al Marii Bucle, a ales în acest an Turul Italiei, la fel ca Romain Bardet (locul 2 în 2016, locul 3 în 2017), în timp ce Tom Dumoulin (locul 2 în 2018) a reluat târziu pregătirea şi se concentrează pe Jocurile Olimpice. Thibaut Pinot (locul 3 în 2014) a anunţat în aprilie că nu va concura în Turul Italiei şi apoi nici în Turul Franţei din cauza unei accidentări mai vechi la spate. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?