Turul Franţei 2018, câştigător. Geraint Thomas: Fericire similară cu ziua căsătoriei
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
turul frantei -alpi
turul frantei -alpi
Ciclistul britanic Geraint Thomas, câştigătorul ediţiei 2018 a Turului Franţei, şi-a exprimat satisfacţia după victoria în "Marea Buclă", apreciind că este "una dintre cele mai bune zile din viaţa mea, fără nicio îndoială".

"Eu nu am încă copii, deci este un moment foarte important, la fel de important ca ziua căsătoriei. Este ceva ce încă nu realizez, iar asta îmi va lua zile şi săptămâni. Normal, la sfârşit a fost foarte greu, dar am reuşit. Este o mare bucurie. Sunt cele mai bune senzaţii pe care le-am trăit pe Champs-Elysees. Am profitat şi am avut echipa alături de mine. A fost genial", a declarat Thomas, citat de AFP. Ciclistul britanic Geraint Thomas a câştigat ediţia 2018 a Turului Franţei, la finalul ultimei etape, desfăşurată duminică între Houilles şi Paris (116 km), care s-a încheiat, conform tradiţiei, cu un circuit final pe Champs-Elysees, pe care plutonul l-a parcurs de opt ori. 

În vârstă de 32 ani, Thomas este component al echipei Sky din 2010, iar acesta este cel mai important succes din cariera sa. El îi succede în palmares colegului şi compatriotului său Chris Froome, care a câştigat de patru ori până acum cursa din Hexagon (2013, 2015, 2016 şi 2017). 

Thomas a fost urmat în clasamentul general final de olandezul Tom Dumoulin (Sunweb), la 1min.51sec., poziţia a treia fiind ocupată de Chris Froome, la 2min.24sec. Ultima etapă s-a încheiat cu victoria norvegianului Alexander Kristoff (UAE Team Emirates), care s-a impus, la sprint, în 2h 46min. 36sec. Acesta a fost urmat de germanul John Degenkolb (Trek) şi de francezul Arnaud Demare (FDJ). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel