Data publicării:
Turnul Eiffel, aproape în paragină. Are nevoie de reparații capitale
Simbolul Franței și unul dintre cele mai populare atracții turistice, Turnul Eiffel are nevoie de reparații capitale.
Turnul Eiffel este plin de rugină și are nevoie de reparații complete. Se realizează o vopsire cosmetică de 60 de milioane de euro înainte de Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, potrivit rapoartelor confidențiale citate de revista franceză Marianne și CNN. Turnul din fier forjat, înalt de 324 de metri, construit de Gustave Eiffel la sfârșitul secolului al XIX-lea, este printre cele mai vizitate obiective turistice din lume, primind aproximativ șase milioane de vizitatori în fiecare an.
Cu toate acestea, rapoartele confidențiale ale experților citați de Marianne sugerează că monumentul este într-o stare proastă și plin de rugină.
”Este simplu, dacă Gustave Eiffel ar vizita locul, ar avea un atac de cord”, a spus pentru Marianne un manager al Turnului.
Compania de administrație se teme să închidă turnul
Compania care supraveghează turnul, Societe d'Exploitation de la Tour Eiffel (SETE), nu a putut fi contactată pentru comentarii.
Aproximativ 30% din turn ar fi trebuit să fi fost dezbrăcat și apoi să fie aplicate două straturi noi, dar întârzierile lucrărilor cauzate de pandemia de COVID și prezența plumbului în vopseaua veche înseamnă că doar 5% din suprafață va fi tratată, a adăugat Marianne. SETE este reticent să închidă turnul pentru o lungă perioadă de timp din cauza veniturilor turistice care s-ar pierde, a transmis compania.
Trei români, arestaţi în Franţa. Escrocau turişti la Turnul Eiffel
Doi bărbaţi şi o femeie din România au fost arestaţi în Franţa, pentru că ar fi escrocat turişti lângă Turnul Eiffel. Cei trei au fost reţinuţi în suburbiile Aulnay-sous-Bois şi Drancy în urma unei anchete care a durat mai multe luni şi au fost plasaţi în arest preventiv.
De asemenea, poliţia a confiscat în cursul percheziţiilor peste 16.000 de euro bani lichizi, trei vehicule de lux, valute străine şi documente de transfer de bani.
Cele trei persoane arestate sunt bănuite că au înşelat turişti cu jocul alba-neagra, în zona Champs de mars de lângă Turnul Eiffel.
"Biletul de intrare era 50 de euro şi fiecare masă putea să strângă până la 1.000 de euro pe oră", potrivit sursei citate, care a precizat că singurii care câştigau erau de fapt complici ai celui care manipula paharele, dându-se drept jucători şi incitându-i pe turişti să mizeze.
Ancheta a fost lansată în octombrie 2021 de departamentul de combatere a imigraţiei ilegale al prefecturii Parisului. Anchetatorii au identificat "şase mese" în jurul cărora "gravitau circa 40 de indivizi", falşi jucători, dar şi supraveghetori, toţi originari din România.
În ultimele săptămâni, poliţia pariziană a întreprins mai multe operaţiuni de combatere a escrocheriilor, precum şi a comerţului ambulant clandestin în acest sector, unde turiştii au revenit odată cu sfârşitul crizei sanitare generate de Covid-19, menţionează AFP, conform Agerpres. Vezi articolul AICI.
Turnul Eiffel a fost închis în pandemie
Turnul a fost închis pentru vizitatori la sfârşitul anului 2020 şi, deşi se spera la o redeschidere în decembrie, însă condiţiile sanitare nu au permis acest lucru. A fost a doua închidere a turnului din cauza coronavirusului, după ce accesul a fost limitat parţial în primăvara anului 2020, când virusul a început să se răspândească în Europa.
Turnul Eiffel, cu o vechime de peste 130 de ani, primeşte de obicei anual circa 7 milioane de vizitatori. În pandemie a existat o scădere accentuată a numărului de turişti din cauza restricţiilor asociate coronavirusului şi a lipsei vizitatorilor internaţionali.
Monumentul, cunoscut şi sub numele de 'dame de fer' în Franţa, a fost construit pentru Expoziţia Universală de la Paris şi finalizat în 1889, notează Agerpres. Vezi mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News