Turneul Campionilor - S-au stabilit componenții celor două grupe
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Turneul campionilor 2019. foto: @ATPTour - FB
Turneul campionilor 2019. foto: @ATPTour - FB
Turneul Campionilor va avea loc între 10 şi 17 noiembrie la Londra, cu participarea celor mai buni opt jucători din tenisul masculin.

Conform tragerii la sorți de la Turneul Campionilor, ce a avut loc marți, Novak Djokovic, locul 2 ATP, şi elveţianul Roger Federer, cu o poziţie mai jos în ierarhia tenisului masculin, vor fi adversari în grupa Bjorn Bjorg a Turneului Campionilor, ce avea loc între 10 şi 17 noiembrie la Londra cu participarea celor mai buni opt jucători ai sezonului.

Din grupa în care sunt Djokovic şi Federer mai fac parte austriacul Dominic Thiem (5 ATP) şi italianul Matteo Berrettini (8 ATP).

Spaniolul Rafael Nadal, care a redevenit lider mondial, va juca în grupa Andre Agassi alături de rusul Daniil Medvedev (4 ATP), grecul Stefanos Tsitsipas (6 ATP) şi germanul Alexander Zverev (7 ATP). Acesta din urmă este deţinătorul titlului, după victoria sa de anul trecut împotriva lui Djokovic.

Federer a câştigat de cele mai multe ori Turneul Campionilor, având şase victorii, şi este urmat de aproape de Djokovic, cu cinci succese.

Acest turneu lipseşte în continuare din palmaresul lui Nadal, care în weekend s-a retras de la turneul ATP Masters 1.000 de la Paris, înaintea semifinalei cu canadianul Denis Shapovalov, acuzând dureri la muşchii abdominali. Marţi, spaniolul s-a arătat încrezător în legătură cu participarea sa la Londra, unde va încerca să-şi apere fotoliul de lider mondial, ameninţat de Djokovic.

Primii doi clasaţi din fiecare grupă se vor califica în semifinala. Turneul este dotat cu premii totale de 9 milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel