Turneu Roma. Vești bune pentru Simona: Trei favorite, eliminate din primul tur
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Trei favorite în turneul de la Madrid au fost eliminate încă din prima fază a competiției.

În primul tur la Roma, franţuzoaica Alize Cornet, poziţia a 53-a în ierarhia mondială, venită din calificări, a eliminat-o surprinzător pe belarusa Arina Sabalenka, locul 10 WTA şi cap de serie nr. 9, în două seturi, 6-1, 6-4. Alize Cornet va juca în turul 2 cu spaniola Carla Suarez Navarro (31 WTA), care a trecut de ucraineanca Daiana Iastremska (41 WTA) 6-4, 1-6, 6-3. Aryna Sabalenka se afla pe partea de tablou a Simonei Halep și ar fi putut să o întâlnească pe campioana noastră în semifinale.

O altă surpriză este eliminarea chinezoaicei Qiang Wang, favorită 15 și posibilă adversară pentru Halep în optimile de finală, care a fost întrecută de cehoaica Katerina Siniakova.

Marți, daneza Caroline Wozniacki, locul 12 mondial şi favorită nr. 11, a abandonat, după ce pierduse primul set în faţa americancei Danielle Collins, cu 6-7 (5/7), în turul inaugural al turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale de 3.452.538 dolari. Wozniacki, semifinalistă la Roma în 2011, a abandonat din cauza unei probleme la gamba stângă.

Alte rezultate înregistrate marţi în primul tur: Daria Kasatkina (Rusia) - Irina Begu (România) 6-2, 7-6 (7/5) Maria Sakkari (Grecia) - Anastasia Pavliucenkova (Rusia) 6-1, 7-5.

Simona Halep joacă la turneul de la Roma în această săptămână după ce la WTA Madrid 2019 a pierdut finala cu Kiki Bertens, scor 4-6, 4-6. La Roma ea are de apărat 585 de puncte în clasamentul WTA. După care urmează al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros.

Citește și:

Simona Halep, mesaj în forță înainte de turneul de la Roma

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel