Turneu Madrid. Roger Federer, surpriza zilei
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
roger federer
roger federer
Tenismanul elveţian Roger Federer, numărul 3 mondial, a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale în valoare de 6.536.160 euro, fiind învins în trei seturi, 3-6, 7-6 (13/11), 6-4, de austriacul Dominic Thiem, într-o partidă disputată vineri.

Federer a participat, cu această ocazie, la prima sa competiţie pe zgură după o pauză de trei ani. El urmează să ia parte anul acesta şi la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, pe care l-a câştigat o singură dată în cariera sa (în 2009) şi la care nu a mai fost prezent din 2015.

Thiem, cap de serie numărul 5 la Madrid, se va lupta pentru un loc în finală cu numărul unu mondial, sârbul Novak Djokovic, calificat în penultimul act după forfait-ul croatului Marin Cilic victima unei intoxicaţii alimentare.

Spaniolul Rafael Nadal, favoritul numărul 2 şi cel mai titrat jucător pe zgură, a acces la rândul său în semifinale după o victorie fără probleme, cu 6-1, 6-2, în faţa elveţianului Stan Wawrinka.

Campionul iberic îl va înfrunta în meciul următor pe grecul Stefanos Tsitsipas, car ea reuşit să-l învingă în trei seturi, 7-5, 3-6, 6-2, pe germanul Alexander Zverev, deţinătorul trofeului la turneul din capitala Spaniei.

Turneu Madrid. Rezultate - sferturi de finală:


Novak Djokovic (Serbia/N.1) - Marin Cilic (Croaţia/N.9) (forfait)

Dominic Thiem (Austria/N.5) - Roger Federer (Elveţia/N.4) 3-6, 7-6 (13/11), 6-4

Stefanos Tsitsipas (Grecia/N.8) - Alexander Zverev (Germania/N.3) 7-5, 3-6, 6-2

Rafael Nadal (Spania/N.2) - Stan Wawrinka (Elveţia) 6-1, 6-2

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel